search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:58
MENU CLOSE

Το θαύμα της ζωής: Το 17 μηνών κοριτσάκι που επέζησε μετά από 4 μέρες στη θάλασσα!

29.09.2014 08:22
Το θαύμα της ζωής: Το 17 μηνών κοριτσάκι που επέζησε μετά από 4 μέρες στη θάλασσα! - Media

«Η περίπτωσή της χαρακτηρίζεται θαύμα της ζωής, καθώς κατάφερε να επιζήσει για τέσσερα μερόνυχτα στη θάλασσα, ανάμεσα σε πτώματα ναυαγών, μεταξύ των οποίων και των γονιών της».

«Η περίπτωσή της χαρακτηρίζεται θαύμα της ζωής, καθώς κατάφερε να επιζήσει για τέσσερα μερόνυχτα στη θάλασσα, ανάμεσα σε πτώματα ναυαγών, μεταξύ των οποίων και των γονιών της».
 
Η 17 μηνών Νάντια άντεξε τέσσερα μερόνυχτα παλεύοντας με τα κύματα ανάμεσα σε περίπου 490 πνιγμένους μετανάστες, εκ των οποίων ήταν και οι γονείς της, όταν επέβαιναν σε πλοιάριο που εμβολίστηκε στα διεθνή ύδατα της Μάλτας.
 
Η μητέρα της Νάντια, έδωσε το μωρό της στην 19χρονη Dooa Al Zamel από την Συρία, η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο, για να το σώσει. Μετά από τέσσερις μέρες, τις ανακάλυψαν και διέσωσαν παραπλέοντα εμπορικά πλοία.
 
Η κατάστασή του κοριτσιού ήταν εξαιρετικά κρίσιμη όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Πλεόν, έχει αποθεραπευτεί πλήρως.
 
Η Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα» ύστερα από δύο εβδομάδες περίθαλψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στις 13 Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο Χανίων θα αποφασίσει εάν το «Μητέρα» θα παραμείνει μόνιμος επίτροπος ή εάν η επιμέλεια του παιδιού θα ανατεθεί σε άλλον.
 
Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης, δεν κρύβει τη συγκίνησή του για εκείνη: «Όλοι την έχουμε αγαπήσει. Τη νιώθουμε δικό μας παιδί και την νοιαζόμαστε».
 
Πηγή: Εφημερίδα «Πατρίς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55