search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Μενδώνη: Μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. η Αμφίπολη (Video)

29.09.2014 09:43
Μενδώνη: Μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ. η Αμφίπολη (Video) - Media

Τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, θα τις δώσει το ίδιο το μνημείο και είναι πρόωρο να κάνουμε υποθέσεις για τον "ένοικο" του τάφου, είπε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε βέβαιη ότι το μνημείο ανήκει στον 4ο π.Χ. αιώνα.

Τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα τις δώσει το ίδιο το μνημείο και είναι πρόωρο να κάνουμε υποθέσεις είπε η γγ του υπουργείου Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε βέβαιη ότι το μνημείο ανήκει στον 4ο π.Χ. αιώνα.
  
Η ανασκαφή θέλει το χρόνο της, είπε η Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του Star. «Η ανασκαφική διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, όσο πιο κοντά είναι στο τέλος τόσο πιο σύνθετα γίνονται τα πράγματα, θα ήταν παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για το χρόνο ολοκλήρωσης, βεβαίως η ανασκαφέας έδωσε ένα χρονικό ορίζοντα περίπου ένα μήνα από τώρα αλλά δεν ήθελα να το θεωρήσουμε ένα όριο που δεν θα αλλάξει».
 
Σχετικά με τα θέματα της ανασκαφής και τα ευρήματα του τάφου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον τρίτο θάλαμο και επανέλαβε ότι έχει εντοπιστεί τέταρτο θύρωμα, για το οποίο τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα εάν δεν ολοκληρωθεί η ανασκαφή στον τρίτο θάλαμο».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με τη χρονολόγηση του μνημείου, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι υποχρεωμένο να υιοθετήσει τη χρονολογία την οποία δίνει η ανασκαφική ομάδα και η επικεφαλής της.
 
Η Λίνα Μενδώνη δεν θέλησε να πάρει θέση για τα σενάρια που έχουν δημοσιευθεί για τον «ένοικο» του τάφου. Το ποιος βρίσκεται στον τάφο θα το δείξει η ανασκαφή είπε η Λίνα Μενδώνη και τόνισε ότι «είναι λάθος η ονοματολογία, έχουν ακουστεί 15 απόψεις, εμείς οφείλουμε να μείνουμε στα δεδομένα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:58