search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:40
MENU CLOSE

«Αίτιον»: Νέο περιοδικό για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό

29.09.2014 12:32
«Αίτιον»: Νέο περιοδικό για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό - Media

Ένα νέο τριμηνιαίο περιοδικό για τις τέχνες, τον πολιτισμό και την επιστήμη, το «Αίτιον» φιλοδοξεί να γίνει στο μέλλον φορέας ιδεών και μέσο συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων.

 
Ένα νέο τριμηνιαίο περιοδικό για τις τέχνες, τον πολιτισμό και την επιστήμη, το «Αίτιον» φιλοδοξεί να γίνει στο μέλλον φορέας ιδεών και μέσο συνάντησης των Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων.
 
Το περιοδικό θα κυκλοφορεί από την 1η Οκτωβρίου πανελλαδικά και θα εκδίδεται από το Κίνημα Τέχνης, Πολιτισμού και Επιστημών «Αίτιον», που γεννήθηκε πριν δύο χρόνια στο θέατρο «Σφενδόνη», από μια ομάδα ανήσυχων ανθρώπων, με πρωτοβουλία της ποιήτριας, Τούλας Μπαρνασά.
 
Τη φιλοσοφία του περιοδικού θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση (6/10, 19.00, Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης») οι συνεργάτες και τα μέλη της συντακτικής του επιτροπής: Η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η ποιήτρια Παυλίνα Παμπούδη, ο συγγραφέας Πάνος Σταθόγιαννης, η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου, η ποιήτρια και εκδότριά του, Τούλα Μπαρνασά.
 
Στο πρώτο, πειραματικό τεύχος, θα βρείτε στις 160 σελίδες (112 σελίδες έγχρωμες, 48 ασπρόμαυρες), να δημοσιεύονται ποιήματα, συνεντεύξεις, επιστημονικά και λογοτεχνικά κείμενα και άρθρα. Γράφουν οι Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Δημήτρης Αθανασόπουλος, Ειρήνη Βεργοπούλου, Βαγγέλης Γερμανός, Αλίκη Γεωργουλοπούλου, Μιχάλης Γρηγορίου, Μάνος Δανέζης, Πηνελόπη Δεληγιάννη, Κασσάνδρα Δημοπούλου, Μίλτος Δημουλής, Κατερίνα Διδασκάλου, Λίζα Διονυσιάδου, Στέλλα Δούμου, Τζένη Δριβάλα (συνέντευξη), Γιώργος Χ. Θεοχάρης, Γιώργος Κασιμάτης, Γιάννης Κοντός, Δημήτρης Λέκκας, Διοτίμα Λιαντίνη, Νικολίτσα Γεωργοπούλου-Λιαντίνη, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Άρης Μιχαλόπουλος, Ξενοφών Μουσάς, Τούλα Μπαρνασά, Ζέττα Ντεκοπούλου, Παυλίνα Παμπούδη, Έκτωρ Πανταζής, Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου, Ελισάβετ Παπαγεωργίου – Μίκης Θεοδωράκης (συνέντευξη), Νίκος Περέλης (συνέντευξη), Μανώλης Πρατικάκης, Βασιλίκα Σαριλάκη, Γιάννης Σκληβανιώτης, Πάνος Σταθόγιαννης, Μάριος Στρόφαλης, Ζαχαρίας Σώκος, Μαρία Τσολιά, Γιώργος Τσούτσουρας, Τζούλια Φορτούνη, Ιωάννα Φραγκιά, Πόλυ Χατζημανωλάκη.
 
Παράλληλα με την έκδοση του περιοδικού, ο φορέας «Αίτιον Κίνημα» αποφάσισε να εκδώσει επιλεγμένα έργα σύγχρονων ποιητών, επιστημόνων και καλλιτεχνών, οργανώνοντας άμεσα μια Βιβλιοθήκη Ιδεών. Αυτά τα βιβλία-αφιερώματα θα εμπεριέχονται δωρεάν σε κάθε επόμενη έκδοση του περιοδικού.
 
Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες, στον «Πολυχώρο Αίτιον», που βρίσκεται Τζιραίων 8, Μακρυγιάννη, διδάσκουν ελεύθερα σύγχρονοι στοχαστές, επιστήμονες, καλλιτέχνες και καθηγητές, ενώ πρόσφατα, σε συνεργασία με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Μίλτο Δημουλή, δημιουργήθηκε το «Αίτιον Θέατρο», με τη διδασκαλία του θεάτρου να διδάσκεται ελεύθερα στα μέλη που το επιθυμούν.
 
Info: Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (ελεύθερη είσοδος), περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 213 – 0256666.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38