search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Εν αναμονή των εξελίξεων…

30.07.2010 04:26
Εν αναμονή των εξελίξεων... - Media

Εν αναμονή της απόφασης που θα πάρουν τα  96 σωματεία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης συνέχιση ή τη διακοπή των κινητοποιήσεων στη γενική συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη την Παρασκευή το μεσημέρι.

Εν αναμονή της απόφασης που θα πάρουν τα  96 σωματεία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης συνέχιση ή τη διακοπή των κινητοποιήσεων στη γενική συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη την Παρασκευή το μεσημέρι.

«Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι είναι σε καθεστώς επίταξης, τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από τις κινητοποιήσεις, αλλά και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα», επεσήμανε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργος Τζωρτζάτος.

Να σημειώσουμε πως ο υπουργός Μεταφορών υπέγραψε απόφαση με την οποία αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ολοκληρώθηκε η 5ωρη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου, Δημήτρη Ρέππα, και των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, μια ημέρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επίταξη των απεργών και ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή φύλλων πορείας για την πολιτική επιστράτευση. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τους προέδρους των ομοσπονδιών, χωρίς όμως να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Ο κ. Ρέππας σύμφωνα με πληροφορίες τους πρότεινε να δοθεί σε όλους μία ακόμη άδεια ώστε να μην χάσουν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους.

Σε καμία περίπτωση πάντως, και αυτό είναι κάτι το οποίο ξεκαθαρίστηκε, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης νομοσχεδίου.

Θυμίζουμε πως με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα (260 βυτιοφόρων και 2.600 φορτηγών) όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η παρατεταμένη απεργία τους «ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:13