search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:00
MENU CLOSE

Ρένα Δούρου: «Φερετζέδες που κρύβουν απολύσεις…»

30.09.2014 06:27

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για τον χειρισμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για τον χειρισμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή»: «Σήμερα το δημόσιο χρειάζεται πραγματική αξιολόγηση και όχι «ποσοστώσεις", "εφεδρείες" ή άλλους είδους "φερετζέδες" που κρύβουν απολύσεις και κατά συνέπεια… υποστέλεχωση και αποδυνάμωσή του».
 
Στη συνέχεια, η περιφερειάρχης εξηγεί ότι «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει στην πραγματικότητα τον επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων, με διαφορετικά κριτήρια, προκειμένου να οδηγηθεί προς την «έξοδο» ικανός αριθμός υπαλλήλων έτσι ώστε να πληρωθεί η δέσμευση προς τους δανειστές περί 6.500 απολύσεων» και ότι «Tο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο – δηλαδή ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων και το ΠΔ 178/2004 – επαρκεί πλήρως για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων – αρκεί να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση».
 
Τέλος, επισημαίνει: «Η κυβέρνηση έσπευσε να κηρύξει τον πόλεμο  απέναντι σε μια ενέργεια αιρετών που στόχο είχε την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Γιατί η εύρυθμη λειτουργία, η επαρκής στελέχωση, οι συμμετοχικές, δημοκρατικές, αξιοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου τομέα και κατ’ επέκταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:59