search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας

30.09.2014 09:19
Παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας - Media

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε, όπως αναμενόταν, παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της περιφέρειας της Καταλονίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έκρινε, όπως αναμενόταν, παράνομο το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της περιφέρειας της Καταλονίας, αποδεχόμενο την προσφυγή που υπέβαλε σε αυτό η ισπανική κυβέρνηση.
 
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, που συγκλήθηκε εκτάκτως, σημαίνει ότι αυτόματα αναστέλλεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί εις βάθος για το θέμα σε διάστημα έως πέντε μήνες.
 
Το Σάββατο ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Αρτούρ Μας υπέγραψε ένα διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου.
 
Εξάλλου την Κυριακή η καταλανική κυβέρνηση έδωσε το σήμα για να αρχίσουν οι επιμελητειακές προετοιμασίες για το δημοψήφισμα, καθώς η επίσημη εκστρατεία δεν πρόκειται να αρχίσει παρά στις 2 Νοεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:31