search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25
MENU CLOSE

Ντ. Κάμερον: «Δεν θα ράγιζε και η καρδιά μου» σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

30.09.2014 10:21
Κάμερον μαινόμενος κατά ΕΕ: Δεν πληρώνω - Media

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα ράγιζε η καρδιά του» σε περίπτωση εξόδου της χώρας του από την ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε η Βρετανία να παραμείνει σε μία μεταρρυθμισμένη ΕΕ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι «δεν θα ράγιζε η καρδιά του» σε περίπτωση εξόδου της χώρας του από την ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε η Βρετανία να παραμείνει σε μία μεταρρυθμισμένη ΕΕ ύστερα από νέα διευθέτηση με τις Βρυξέλλες.
Ο Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ προτού προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το 2017 με το ερώτημα της παραμονής ή της εξόδου, δέχεται πιέσεις από το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) και από ορισμένους από τους βουλευτές του να σκληρύνει την ρητορική του για το ζήτημα.
 
Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC σχετικά με δήλωσή του ότι θα ράγιζε η καρδιά του αν έβλεπε τη Σκωτία να ανεξαρτητοποιείται από το Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο Κάμερον είπε: «Είναι χίλιες φορές πιο σημαντικό συναισθηματικά για μένα το Ηνωμένο μας Βασίλειο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ δεν λειτουργεί σωστά–είπε ο Κάμερον–και δεν θα υποστήριζε την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ αν δεν επρόκειτο για το εθνικό της συμφέρον. Ωστόσο, τόνισε ο ίδιος, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η Βρετανία να παραμείνει μέλος αλλά να τροποποιήσει τη σχέση της με την ΕΕ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25