search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Λάθη στον υπολογισμό των συντάξεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

30.09.2014 11:14
Λάθη στον υπολογισμό των συντάξεων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Media

Την εκτίμηση ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστρατηγεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών του συνταξιοδοτούμενου τα τελευταία πέντε έτη, διατυπώνουν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Την εκτίμηση ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταστρατηγεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των αποδοχών του συνταξιοδοτούμενου τα τελευταία πέντε έτη, διατυπώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
 
'Οπως ειδικότερα αναφέρουν, η διάταξη αυτή καταστρατηγείται διότι το Γενικό Λογιστήριο κατά την απονομή των συντάξεων και για το τμήμα της σύνταξης από 1.1.2008, δεν λαμβάνει υπόψη του τον μέσο όρο των ασφαλιστέων αποδοχών της τελευταίας πενταετίας που προηγείται της ημερομηνίας αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, αλλά τις ασφαλιστέες αποδοχές που βασίζονται αποκλειστικά στον μισθό του υπαλλήλου που ελάμβανε κατά τον τελευταίο μήνα από την αποχώρησή του.
 
Οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, ποιος έχει δώσει εντολή να ακολουθείται αυτή η πρακτική από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ποιες ενέργειες θα γίνουν για να αρθεί η συγκεκριμένη πρακτική που επιφέρει τεράστια οικονομικά βάρη στους συνταξιούχους του δημοσίου, με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη περικοπή μισθών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:35