search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:18
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες το θέμα των παράνομων τίτλων της ιδιωτικής εκπαίδευσης

30.09.2014 12:29
Στις Βρυξέλλες το θέμα των παράνομων τίτλων της ιδιωτικής εκπαίδευσης  - Media

Επιστολές προς το European Advisory Group for Education που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες, για το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, θα στείλει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

 
Επιστολές προς το European Advisory Group for Education που συνεδριάζει αύριο στις Βρυξέλλες, για το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που εκδίδουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, θα στείλει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.
 
Τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβαν σε σημερινή κοινή της συνεδρίαση τα ΔΣ των δύο Ομοσπονδιών, τονίζοντας πως τίθεται θέμα νομιμότητας των τίτλων που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εκδίδουν και ισοτίμησής τους με τους δημόσιους τίτλους. Παράλληλα, οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη η ιδιωτική εκπαίδευση να λειτουργεί με βάση τη συνταγματική επιταγή, ώστε να αποτελεί τμήμα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος και για να προστατευτεί η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων.
 
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι η ελληνική κοινωνία και οι κοινωνικοί εταίροι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την αλλοίωση του κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία και την έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και η συνταγματική νομιμότητα και ο υπουργός Παιδείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που του ζητούνται πλέον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης και η νομιμότητα των τίτλων σπουδών που εκδίδουν τα ιδιωτικά σχολεία. Η σημερινή κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και της ΟΛΜΕ αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα κοινό μέτωπο στο χώρο της εκπαίδευσης που θα δώσει τη μάχη για την προστασία της Παιδείας και της συνταγματικά κατοχυρωμένης ισονομίας ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων», δήλωσε  χαρακτηριστικά στο www.topontiki.gr  ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Γιώργος Χριστόπουλος. 
 
Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη, τόνισε στο «Ποντίκι», πως «το θέμα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να διερευνηθεί ούτως ώστε όλα να λειτουργούν βάσει του συντάγματος. Γι αυτό και κάναμε τη συνεδρίαση. Υπάρχει ένα κοινό μέτωπο των δύο ομοσπονδιών, που δείχνει τη σύμπνοιά μας». 
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως για το συγκεκριμένο θέμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει επιστολή τόσο στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο όσο και στον Εθνικό Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10