18/01/2020 13:43:37

Τριπλή επίθεση κατά Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες

Τριπλή επίθεση κατά Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες - Media

Η ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Σπινέλι που ανήκει στην ομάδα της Αριστεράς, ζητά να μην δοθεί στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κι αυτό, διότι όπως υποστηρίζει, ο Έλληνας Επίτροπος εκφράζει την πολιτική μιας χώρας έχει παραβιάσει πολλές φορές την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
 
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντέδρασε όπως ήταν φυσικό στο «αίτημα» της Σπινέλι και ζήτησε μάλιστα και από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, αφού ανήκει στην ίδια ευρωομάδα. «Είναι ζήτημα Εθνικής Συνείδησης να υπάρξει απάντηση στον χαρακτηρισμό της χώρας ως Ξενοφοβικής», τόνισε.


Το επεισόδιο με τον χρυσαυγίτη
 
Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριου Συναδινού. Με εμφανώς ειρωνικό τρόπο, εγκάλεσε τον Έλληνα Επίτροπο ότι δεν έχει να επιδείξει επιτυχές έργο στο πλούσιο βιογραφικό του, κατά την πολυετή διαδρομή του στην πολιτική σκηνή, είτε ως υπουργός, είτε ως δήμαρχος. Στο τέλος... κοτσάρισε και μια ερώτηση για την θέση του σχετικά με την συνθήκη του Δουβλίνου.
Ο Δ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Τα μπερδέψατε κάπως, πώς συνδυάσατε θέματα της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με το Δουβλίνο; Αλλά είναι γνωστές οι θέσεις σας» είπε με κρύα ευγένεια στον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Και συνέχισε: «Είμαι στην πολιτική επί 21 χρόνια, εκλέγομαι από τον ελληνικό λαό επί 21 χρόνια αδιάκοπα. Και είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την Ελληνική Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ελπίζω και εσείς να υπερασπίζεστε και σήμερα το πιο σύγχρονο δημοκρατικό πολίτευμα, όπως το πράξατε ως στρατιωτικός».

Η φωτογραφία με το όπλο

Ακόμη και για τη φορά που ως υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε φωτογραφηθεί με ένα όπλο ρωτήθηκε ο Δ. Αβραμόπουλος. 

Η εν λόγω φωτογραφία κίνησε το ενδιαφέρον του Ιταλού ευρωβουλευτή Ιγκνάσιο Κοράο, ο οποίος τον ρώτησε για τη σημασία της, καθώς φαίνεται να είναι κοντά στον φράχτη των συνόρων με την Τουρκία- όπως είπε- και ρώτησε αν είναι αληθινή.

Ο Δ. Αβραμόπουλος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας και εξήγησε ότι αυτή τραβήχτηκε κατά την επίσκεψή του στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Τρίπολη, ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Εκεί, όπως είπε, έπιασε το όπλο με χιουμοριστική διάθεση και δεν έκανε επίδειξη.

«Είμαι ο αρχιτέκτονας για να ανοίξουν οι πόρτες ανάμεσα στους λαούς στο cities diplomacy. Μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στον ευρωβουλευτή και κατέληξε: «Αν έρθετε στο γραφείο μου θα δείτε πολλές καρικατούρες γιατί το χιούμορ… χιούμορ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.