search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:59
MENU CLOSE

Χαρδούβελης μαινόμενος κατά του «πρωθυπουργεύοντος» Χρύσανθου

30.09.2014 15:11
Χαρδούβελης  μαινόμενος κατά του «πρωθυπουργεύοντος» Χρύσανθου  - Media

Μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο, λόγω της σύγκρουσης του με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που εμφανίζεται ως «πρωθυπουργεύων», η σημερινή παρουσία του στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, προκάλεσε νέες κυβερνητικές αναταράξεις.

 
Μια εβδομάδα μετά την παραίτηση του Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο, λόγω της σύγκρουσης του με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, που εμφανίζεται ως «πρωθυπουργεύων», η σημερινή παρουσία του στη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, προκάλεσε νέες κυβερνητικές αναταράξεις.
 
Σφόδρα ενοχλημένος, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το μεσημέρι,  ο υπουργός Οικονομικών από την προφανή και άκομψη κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου να μπει επί επιτροπεία, έσπευσε να ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την εξωθεσμική παρουσία του Χρύσανθου στην σύσκεψη και να απολογηθεί.
 
Ο λόγος που ο υπουργός θέλησε να απολογηθεί ήταν επειδή ακριβώς είχε αρνηθεί να μετέχουν στη συνάντηση με την τρόικα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι αυτό έγινε στο Παρίσι και έγινε μια φορά, αλλά δεν μπορείτε να γίνεται συνέχεια, γιατί αδυνατίζει την διαπραγματευτική δυνατότητα των υπουργών αν φαίνονται ότι είναι υπό επιτροπεία και κομματικό έλεγχο.
 
Προφανώς η διαρροή της ενόχλησης του  Χαρδούβελη και της ενημέρωσης του Βενιζέλου σχετίζεται και με διαρροές που γίνονται από το Μαξίμου για την αποτελεσματικότητά του και την επικοινωνιακή του δεινότητα. Οι σχέσεις Μαξίμου – υπουργείου Οικονομικών είναι εσχάτως παγωμένες, ιδιαίτερα μετά την συστηματική προσπάθεια που κατέβαλε όλο το καλοκαίρι ο Γκίκας Χαρδούβελης να ρίξει όλη την ευθύνη για την τεράστια «πατάτα» του ΕΝΦΙΑ στο Γιάννη Στουρνάρα και κατ΄ επέκταση και στον πρωθυπουργό. 
 
Πάντως η δράση του Χρύσανθου Λαζαρίδη που λειτουργεί συστηματικά «αντ΄ αυτού» και έχει αναλάβει να μεταφέρει τον…λόγο Σαμαρά έχει ενοχλήσει πολλούς και στην ΝΔ που του καταλογίζουν σωρεία λαθεμένων εισηγήσεων, όπως την χρησιμοποίηση στην κυβέρνηση των λαϊκοδεξιών Βούλτεψη, Γιακουμάτο και Ντινόπουλο που περισσότερα προβλήματα δημιουργεί απ΄ όσα λύνει. Και βέβαια ενοχλεί πολλούς, γιατί είναι ο μοναδικός βουλευτής (Επικρατείας) στα χρονικά που χωρίς να κατέχει υπουργικό θώκο, διαθέτει γραφείο στο Μαξίμου. 
 
Το θέμα πάντως, όπως λένε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, θα συζητηθεί και στην αυριανή συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά, αφού ο υπουργός Εξωτερικών κατέλαβε ιδιαίτερη προσπάθεια να τιθασεύσει την οργή του Παν. Ζωγράφου, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Λαζαρίδης που είχε ως αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό του από την επίσημη αντιπροσωπεία στη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ.
 
Και όλοι πια αντιλήφθηκαν όχι μόνο ποιος είναι ο πιο δυνατός στην αυλή του Μαξίμου, αλλά και ότι η φιλία του με τον Σαμαρά. υπερτερεί της συγγενικής σχέσης, αφού ο κ. Ζωγράφος είναι ξάδελφος του πρωθυπουργού και επιλέχτηκε από τον ίδιο για το συγκεκριμένο πόστο. 

Πάντως αργά το απόγευμα μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία του Γκ. Χαρδουβελη με τον πρωθυπουργό επιχειρήθηκε να λήξει το θέμα με διάφορες αστείες δικαιολογίες : Η μια έλεγε ότι ο Λαζαρίδης βρέθηκε κατά λάθος στη σύσκεψη επειδή πίστευε ότι θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά με τα οποία ασχολείται, η άλλη ότι θα συζητιόταν το θέμα του χρέους το οποίο όντως ξεκίνησε να συζητείται στις 6 το απόγευμα, χωρίς όμως την παρουσία Λαζαρίδη, ο οποίος είχε αποχωρήσει νωρίτερα. 

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση συνολικά έγινε "ρόμπα" αφού όπως έγινε γνωστό επί μιάμισι ώρα οι τροικανοί περίμεναν σε άλλη αίθουσα μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις Χαρδούβελη αν όντως θα μετάσχει ή όχι ο Λαζαρίδης στη συνάντηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15