search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08
MENU CLOSE

Ένας ακόμη Σκανδιναβός στο τιμόνι του ΝΑΤΟ

01.10.2014 09:44
Ένας ακόμη Σκανδιναβός στο τιμόνι του ΝΑΤΟ - Media

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει από σήμερα 13ος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει από σήμερα 13ος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο 55χρονος Στόλτενμπεργκ είναι ο δεύτερος κατά σειρά Σκανδιναβός που διορίζεται επικεφαλής της Συμμαχίας καθώς διαδέχεται τον Δανό πρώην πρωθυπουργό Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
 
Η αλλαγή στην κορυφή της Συμμαχίας πραγματοποιείται την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μία νέα αποστολή στο Αφγανιστάν και οι σχέσεις του με τη Ρωσία είναι τεταμένες εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.
 
Ο Στόλτενμπεργκ, πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία τον Σεπτέμβριο του 2013 ύστερα από οκτώ χρόνια σε αυτό το αξίωμα.
 
Η Νορβηγία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1949, από τότε δηλαδή που σχηματίστηκε η Συμμαχία. Η θητεία του Ράσμουσεν επρόκειτο να λήξει στις 31 Ιουλίου αλλά παρατάθηκε κατά δύο μήνες ώστε να επιβλέψει τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Ουαλία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:07