search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:50
MENU CLOSE

Στο αντάρτικο και ο Σκανδαλίδης

01.10.2014 12:42
Στο αντάρτικο και ο Σκανδαλίδης  - Media

Στο αντάρτικο βγήκε σήμερα και ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαταλείποντας την γραμμή κριτικής προσέγγισης με τον Βενιζέλο, που διατηρούσε ως τώρα.

 
Στο αντάρτικο βγήκε σήμερα και ο Κώστας Σκανδαλίδης εγκαταλείποντας την γραμμή κριτικής προσέγγισης με τον Βενιζέλο, που διατηρούσε ως τώρα.
 
Ο πρώην υπουργός και από τα ελάχιστα παλιά στελέχη που διασώθηκε κοινοβουλευτικά στην εκλογική λαίλαπα του 2012 σε συνέντευξη του στο «Βήμα fm» συντάσσεται με τη γραμμή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν την δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης. Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε θα πρέπει να κριθεί και το θέμα της ηγεσίας του κόμματος, παρότι ο Βενιζέλος έχει εκλεγεί απευθείας από τους ψηφοφόρους.
 
«Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Άρα, μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: « Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε (σε συνέδριο). Πριν τις εκλογές. Να τεθούν τα πολιτικά θέματα που είπαμε, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση.»
 
Ο Σκανδαλίδης εκτιμά ότι ένα συνέδριο θα πρέπει να αξιολογήσει μέχρι τώρα την πορεία του κόμματος, αλλά και τις εξελίξεις γύρω από τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης: « Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας – γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο. Δεν θα συζητήσει το συνέδριο την πορεία μέχρι εδώ; Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών; Όλα τα θέματα πρέπει να τεθούν λοιπόν επί τάπητος…»
 
Ο Σκανδαλίδης έκανε λόγο για τραγική καθυστέρηση του κόμματος να συζητήσει ειλικρινά την πορεία του: « Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και το ΠΑΣΟΚ περνά μια περίοδο διαρκούς κάμψης, ούτε οργανωτικά ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά οριοθετείται με τον τρόπο που πρέπει. Από εκεί και πέρα, ότι υπάρχουν φιλοδοξίες, επίδοξοι αρχηγοί που σκοτώνονται και εμφανίζουν φιλοδοξίες με μια αντιπαράθεση χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο πολιτικό υπόβαθρο, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί συρρικνωμένο σ’ αυτήν την κρίση.»
 
«Αυτό που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι πολύ απλό: όσα παλεύει σήμερα σε μια προοδευτική κατεύθυνση και αυτά που λέει ο πρόεδρός του, να τα μετουσιώσει σε μια προοδευτική πρόταση συνολική, να την προτείνει εν όψει των εκλογών και για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης»
Ο πρώην υπουργός διαφώνησε για τη πορεία ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, τονίζοντας ότι « δεν ανασυγκροτείται η δημοκρατική παράταξη οργανωτικά, δηλαδή μαζεύουμε κάποια στελέχη και τη φτιάχνουμε, αλλά ανοίγουμε μια συζήτηση μεγάλη γύρω από τη στρατηγική της χώρας, εμφανίζουμε μια καινούργια πρόταση για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, διακηρύσσουμε – και αυτή είναι η γνώμη μου – τον ιστορικό συμβιβασμό με τη δεξιά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και προτείνουμε ένα προοδευτικό πρόγραμμα, με το ΠΑΣΟΚ κορμό. «
Επίσης ο Σκανδαλίδης ειρωνεύτηκε τον Πάγκαλο, λέγοντας ότι σταματάει η λογική όταν ένας αντιπρόεδρος κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ λέει ότι ψήφισε ΝΔ ζητώντας να λογίζεται πια ως ψηφοφόρος της δεξιάς, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έρθει μετεκλογικά αν ωριμάσουν οι πολιτικές συνθήκες, δείχνοντας ότι πιστεύει πως είναι εφικτή. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:50