search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:33
MENU CLOSE

Οδυνηρή ήττα για Ολυμπιακό, 2-0 από την Μάλμε

02.10.2014 04:47
Οδυνηρή ήττα για Ολυμπιακό, 2-0 από την Μάλμε - Media

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του αλλά πλήρωσε δύο τραγικά λάθη στην άμυνα και την τουλάχιστον… ατυχή διαιτητική απόφαση να μην του καταλογιστεί καθαρό πέναλτι στον Μανιάτη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Μάλμε στην Σουηδία

 
Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον αντίπαλό του αλλά πλήρωσε δύο τραγικά λάθη στην άμυνα και την τουλάχιστον… ατυχή διαιτητική απόφαση να μην του καταλογιστεί καθαρό πέναλτι στον Μανιάτη, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Μάλμε στην Σουηδία και ουσιαστικά «ακύρωσαν» την μεγάλη νίκη της πρεμιέρας επί της Ατλέτικο.
 
Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν καλές στιγμές στην επίθεση, αλλά η αστοχία τους μαζί με την πολύ καλή εμφάνιση του αντίπαλου τερματοφύλακα δεν τους επέτρεψαν να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε την Μάλμε, με τον Κασάμι να υποχρεώνει τον Όλσεν σε δύσκολη απόκρουση στη δεξιά γωνία του.
 
Η πίεση των «ερυθρόλευκων» ψηλά είχε αποτέλεσμα, αφού οι Σουηδοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να οργανώσουν το παιχνίδι τους. Στο 8΄ το σουτ του Μποτία από πολύ καλή θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι, όπως και στο 16΄ το σουτ του Μιλιβόγεβιτς.
 
Η ομάδα του Μίτσελ συνέχιζε να υπερέχει και να έχει κατοχή, με τον Σέρβο μέσο να υποχρεώνει σε νέα απόκρουση τον Όλσεν στο 21΄, ύστερα από ωραία κομπίνα σε φάουλ και τον Σουηδό πορτιέρο να πράττει το ίδιο στο σουτ του Μανιάτη ένα λεπτό αργότερα.
 
Η Μάλμε φάνηκε για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ρόζενμπεργκ που απέκρουσε εκπληκτικά ο Ρομπέρτο, αλλά πήρε προβάδισμα ενάντια στη ροή του αγώνα στο 42΄, από τραγική ασυνεννοησία των Ρομπέρτο-Μποτία που δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν σε βαθιά μπαλιά και ο Ρόζενμπεργκ «τρύπωσε» ανάμεσά τους και σε άδεια εστία έγραψε το 1-0.
 
Στο 56΄ ο άπειρος διαιτητής Καράσεφ αδίκησε κατάφωρα τον Ολυμπιακό, αφού όχι μόνο δεν καταλόγισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μανιάτη αλλά «κιτρίνισε» κιόλας τον Έλληνα διεθνή για θέατρο, σε μια φάση που είναι πολύ πιθανό να άλλαζε τη μορφή και τη ροή του αγώνα αν η κρίση του Ρώσου ήταν ορθή.
 
Αφού η πειραϊκή ομάδα αντιπαρήλθε την ευκαιρία της Μάλμε με τον Ρομπέρτο να σταματά το σουτ του Έρικσον στο 65΄, ο Μήτρογλου πέταξε στα σκουπίδια την τεράστια ευκαιρία του Ολυμπιακού το 68΄, όταν σούταρε από πολύ κοντά πάνω στον Όλσεν.
 
Και όπως ισχύει συνήθως στο ποδόσφαιρο, ομάδα που χάνει γκολ τα δέχεται και στην περίπτωση του Ολυμπιακού με τον ίδιο τρόπο: πάλι βαθιά μπαλιά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (!), πάλι αδυναμία της άμυνας να αναχαιτίσει και ο Ρόζενμπεργκ ξανά «σφράγισε» την πρώτη νίκη στην ιστορία της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στο 82ο λεπτό.
 
Η νίκη της Μάλμε μαζί με την ήττα της Γιουβέντους από την Ατλέτικο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (1-0) φέρνει και τις τέσσερις ομάδες στους τρεις βαθμούς.

 
Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75’ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90+2’ Ρακίμπ), Ρόζενμπεργκ, Τέλιν. 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57’ Τσόρι), Κασάμι (69’ Ντουρμάζ), Αφελάι (79’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου. 

 
Αποτελέσματα Α’ Ομίλου:

Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0 
(42', 82' Ρόζενμπεργκ) 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους 
(75' Τουράν) 

Επόμενη αγωνιστική (3η): 

Ολυμπιακός-Γιουβέντους (22/10) 
Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης (22/10) 
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:32