search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Έραψαν τα χείλη τους για να μην απελαθούν από το νησί Ναουρού!

02.10.2014 06:23
Έραψαν τα χείλη τους για να μην απελαθούν από το νησί Ναουρού! - Media

Παιδιά και άνδρες που κρατούνται στο νησί Ναουρού… έραψαν τα χείλη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση των τοπικών αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη.

Παιδιά και άνδρες που κρατούνται στο νησί Ναουρού… έραψαν τα χείλη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση των τοπικών αρχών να τους στείλουν στην Καμπότζη.
 
Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης της Guardian Online αναφέρεται ότι συντάκτες της εφημερίδας έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει έξι αγόρια και άνδρες, στο κέντρο κράτησης του Ναουρού, να έχουν ράψει κλειστά τα χείλη τους.
 
Ένας άνδρας, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει ότι οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται στο Ναουρού από τον Ιούλιο, αφότου συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Αυστραλία με πλοίο.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, άλλοι άνθρωποι πραγματοποιούν απεργία πείνας και τουλάχιστον ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την άρνησή του να τραφεί και να πιει νερό για 48 ώρες.
 
Η Αυστραλία έχει υπογράψει συμφωνία με την Καμπότζη, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο που κρατούνται στο Ναουρού θα αποστέλλονται στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:29