search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29
MENU CLOSE

«Μαύρη τρύπα» στη Δημόσια Εκπαίδευση

02.10.2014 06:59
«Μαύρη τρύπα» στη Δημόσια Εκπαίδευση - Media

Με τεράστια κενά έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά στη δημόσια εκπαίδευση. Τα κενά των δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τις 5.000, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στα ζητήματα μετακίνησης των μαθητών.

Με τεράστια κενά έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά στη δημόσια εκπαίδευση. Τα κενά των δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τα 5.000, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στα ζητήματα μετακίνησης των μαθητών.
 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το σύνολο των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανήλθε σε 7.052 και τα κενά που δημιουργήθηκαν ανέρχονται σε 5.000 θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα, λείπουν 1.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, 2.000 ειδικότητες (εκπαιδευτικοί σε ξένες γλώσσες, γυμναστική, μουσική, πληροφορική, θέατρο κ.α.) και 2.000 για Ειδική Αγωγή.
 
Μεγάλος είναι και ο αριθμός των μαθητών, ο οποίος δεν γνωρίζει ακόμα τον τρόπο μεταφοράς του στο σχολείο. Μάλιστα η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής τονίζει ότι «Δεν έχουν διαθέσει ούτε πατίνι για τη μεταφορά των μαθητών»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29