search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:05
MENU CLOSE

Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο

29.07.2010 15:14
Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο - Media

Ανησυχία προκαλεί στην Πυροσβεστική τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατευθύνονται προς τις περιοχές Μάνα και Βουρλιώτες της Σάμου, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις από αέρος προσπάθειες κατάσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις καθώς και  εθελοντές πυροσβέστες.

Ανησυχία προκαλεί στην Πυροσβεστική τα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατευθύνονται προς τις περιοχές Μάνα και Βουρλιώτες της Σάμου, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις από αέρος προσπάθειες κατάσβεσης. Επί τόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις καθώς και  εθελοντές πυροσβέστες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 80 άντρες της ΕΜΑΚ, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δεκάδες εθελοντές. Απο αέρος επιχειρούν 7 πυροσβεστικά αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα και δύο σινούκ.

Η γιγαντιαία επιχείρηση ξεκίνησε για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, σε πέντε διαφορετικά σημεία στην περιοχή νότια του Κοκκαρίου της Σάμου.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κρατήσουν το μέτωπο, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Τρίστρατο και να μην περάσουν οι φλόγες προς την πλευρά των χωριών Μουρατζέοι και Μυτιληνιοί. Στο Τρίστρατο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έχουν καεί αποθήκες και στάνες.

Ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής Απόστολος Γεροκώστας σημείωσε ότι τα μέτωπα της φωτιάς είναι ακόμη ενεργά, και οι άνεμοι ισχυροί. Πάντως, πρόσθεσε ότι δεν απειλούνται οικισμοί. Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Σάμου, τόνισε πως η πυρκαγιά εκτιμάται ότι θα έχει σβήσει μέσα στη μέρα.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Πάτρα στη θέση Καστρίτσι και στη θέση Μαγούλα, κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:53