search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

29.07.2010 15:19
Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος - Media

Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη, κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, μία αρνητική ψήφο του ΚΚΕ και «λευκό» του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ακρόασή του από την επιτροπή, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ως προτεραιότητες της Νέας Διοίκησης:

Νέος διοικητής του ΙΚΑ ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μετά την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με τη σύμφωνη γνώμη, κατά τη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ, μία αρνητική ψήφο του ΚΚΕ και «λευκό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ακρόασή του από την επιτροπή, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ως προτεραιότητες της Νέας Διοίκησης:
– Τη μείωση της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σήμερα στο 30% περίπου, με ετήσια βήματα μείωσης 5% τουλάχιστον.

– Την ολοκλήρωση και επέκταση των υφιστάμενων μηχανογραφικών υποδομών.

– Εξορθολογισμός του συνόλου των δαπανών και επανακαθορισμός της εποπτείας αξιόπιστης απόδοσης των συντάξεων.

– Αυστηρή εποπτεία του συνόλου των δαπανών ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, με την θεσμοθέτηση και πλήρη επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές υγείας.

– Αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη βάση των νέων δυνατοτήτων που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

– Δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ -ΟΑΕΕ – ΟΓΑ και ΟΠΑΔ με κοινές δράσεις αγορών και προμηθειών και ελέγχου, με στόχο τον εξορθολογισμό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών στο σύνολό τους.

– Μεταστέγαση όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την κεντρική δομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Ρέντη (πρώην εργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗ) και επανεξέταση του συνόλου των συμβολαίων ενοικίασης των κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα και τέλος

– Εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2010, της υπηρεσίας του ασφαλιστικού ανταποκριτή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα ΚΕΠ, με στόχο την ριζική αποκέντρωση της συμβουλευτικής υποστήριξης και των υπηρεσιών απονομής συντάξεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:19