search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:47
MENU CLOSE

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες φούρνου

02.10.2014 11:14
oldphotosunnamed1412248717.jpg

Ένα τόσο απλό φαγάκι δε χρειάζεται να περιμένει το Κυριακάτικο τραπέζι. Γίνεται στο πι και φι ενώ η μελένια του σαλτσούλα κάνει τη μπριζόλα να λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε το κι εντυπωσιάστε και τους πιο απαιτητικούς κρεατοφάγους!

Ένα τόσο απλό φαγάκι δε χρειάζεται να περιμένει το Κυριακάτικο τραπέζι. Γίνεται στο πι και φι ενώ η μελένια του σαλτσούλα κάνει τη μπριζόλα να λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε το κι εντυπωσιάστε και τους πιο απαιτητικούς κρεατοφάγους!
 
 
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
6 πατάτες κομμένες μακρόστενες
2 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ.  κοφτή ρίγανη
Χυμό από 1 λεμόνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
5 κ.σ. λάδι ελαφρύ
2 κ.σ. φυτίνη
Αλάτι
Πιπέρι
 
 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες πατάτες με τις μπριζόλες.
Ανακατεύουμε σε σέικερ όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη φυτίνη που θα την κρατήσουμε για το τέλος.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε κομματάκια φυτίνης σε διάφορα σημεία.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Στα 50 λεπτά όμως, θα γυρίσουμε τις μπριζολίτσες μας για να ροδίσουν καλά και από την άλλη πλευρά.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:47