search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:40
MENU CLOSE

Το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη στο σκηνικό εναλλαγής

02.10.2014 21:00

Μπορεί το ΚΚΕ να καταγγέλλει ως «αποπροσανατολιστική» την αναζωπύρωση της εκλογολογίας τις τελευταίες μέρες, μετά την ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική, ωστόσο κινείται στους ίδιους ρυθμούς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που κινείται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Μπορεί το ΚΚΕ να καταγγέλλει ως «αποπροσανατολιστική» την αναζωπύρωση της εκλογολογίας τις τελευταίες μέρες, μετά την ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική, ωστόσο κινείται στους ίδιους ρυθμούς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που κινείται ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Έτσι, στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο συνεχίζει την προσπάθεια να συσπειρώσει γύρω του ψηφοφόρους δυσαρεστημένους από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα που «βλέπουν ότι δεν πάει άλλο».

Κυρίως απευθύνεται προς όσους νιώθουν «ριζοσπάστες», «αριστεροί» και «αγωνιστές» και μέχρι προχτές ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα αλλά βλέπουν σήμερα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο γρήγορα παίρνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή από το λεγόμενο “παλιό, καλό ΠΑΣΟΚ” λόγω του συνολικού αρνητικού συσχετισμού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παγκόσμια».

Μάλιστα το κόμμα στο πλαίσιο της πολιτικής του εξόρμησης τύπωσε τετρασέλιδο φυλλάδιο με τις θέσεις του (το διένειμε και το Γραφείο Τύπου), με το οποίο απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ «ακόμη και σε όσους επιφυλάσσονται ακόμη για κάποιες θέσεις του, βλέπουν όμως τη σταθερότητά του στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει ουσιαστική εναλλακτική λύση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης κι ότι καλλιεργεί στον λαό την ιδέα του συμβιβασμού με τη φτώχεια υποσχόμενος ψίχουλα. Εξάλλου με αφορμή την κυβερνητική ρητορική για το τέλος των μνημονίων το ΚΚΕ για πολλοστή φορά υπογραμμίζει ότι το μνημόνιο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσει να υπάρχει είτε με μια άλλη μορφή είτε μέσα από τη διαρκή επιτήρηση της Ε.Ε. και σίγουρα μέσα από τις συνέπειές του.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ότι χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα ώστε να οργανωθεί η λαϊκή πάλη, «απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση και σε κάθε κυβέρνηση που κινείται στον αδιέξοδο για τον λαό δρόμο και φέρνει από την πίσω πόρτα την ίδια πολιτική», καθώς επίσης καλεί να μην επικρατήσει η λογική της ανάθεσης και της αναμονής. «Τη λογική “ας φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε…”, την έχουμε πληρώσει ακριβά ως λαός» σημειώνεται στο παραπάνω φυλλάδιο.
Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ καλεί στην ισχυροποίησή του ώστε ν’ αποτελέσει ένα ισχυρό αντίβαρο και μια «μαχητική αντιπολίτευση» στην επόμενη κυβέρνηση, δηλαδή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και εάν το μνημόνιο τελειώσει με τη σημερινή του μορφή, θα είναι εδώ οι δεκάδες εφαρμοστικοί του νόμοι, τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα, καθώς και τα μνημόνια διαρκούς επιτήρησης της Ε.Ε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:39