17/02/2019 07:04:53
2.10.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Έρχεται το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Έρχεται το 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - Media
Το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας επιστρέφει για 27η συνεχή χρονιά με 70 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία ανανεώνοντας το φθινοπωρινό ραντεβού του με τους λάτρεις του καλού σινεμά. (16 – 26/10)
 
Η έναρξη του φεστιβάλ
 
Η επίσημη έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα γίνει στον κινηματογράφο Άστυ, με την προβολή της ταινίας του καταξιωμένου Βρετανού σκηνοθέτη, John Boorman, «Queen and Country», σίκουελ του «Hope and Glory» («Ελπίδα και Δόξα»), (16/10).
 
Το διαγωνιστικό τμήμα
 
Όπως κάθε χρόνο, ο κεντρικός κορμός του Πανοράματος είναι αφιερωμένος στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο. Στο καθιερωμένο πλέον Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται ευρωπαϊκές ταινίες (πρώτης προβολής στην Ελλάδα), ανάμεσά τους, το «The Smell of Us» του ανατρεπτικού Larry Clark και το «Incompresa» της πολυτάλαντης Asia Argento.
 
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται και ταινίες σε πρώτη προβολή από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, καθώς και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με 8 Έλληνες σκηνοθέτες να προτείνουν και να προλογίζουν την αγαπημένη τους ευρωπαϊκή ταινία.
 
Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους
 
Το φεστιβάλ δίνει την ευκαιρία σε ανέργους να παρακολουθήσουν δωρεάν τις ταινίες του προγράμματός, προσφέροντας συνολικά περισσότερα από 700 εισιτήρια. Συγκεκριμένα, θα διατίθενται για κάθε προβολή 10 δωρεάν εισιτήρια, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα προμηθεύονται από τα ταμεία των κινηματογράφων, 45 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, με σειρά προσέλευσης, μέχρι και εξαντλήσεώς τους. Για την ελεύθερη είσοδο, είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου, η επίδειξη της επικυρωμένης και σε ισχύ κάρτα ανεργίας, καθώς και η αστυνομική ταυτότητά του. 
 
Οι ταινίες θα προβάλλονται στους κινηματογράφους Ααβόρα από (16 -22/10) και Άστυ (16 - 29/10).
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.