search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Ετοίμαζαν «εκρηκτικά» γενέθλια για τη Νέα Δημοκρατία

02.10.2014 17:07
Ετοίμαζαν «εκρηκτικά» γενέθλια για τη Νέα Δημοκρατία - Media

Με παγιδευμένο αυτοκίνητο  – βόμβα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα ξημερώματα του ερχόμενου  Σαββάτου (4 Οκτωβρίου), ετοιμάζονταν να «γιορτάσουν» την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, οι τρομοκράτες.

 
Με παγιδευμένο αυτοκίνητο  – βόμβα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα ξημερώματα του ερχόμενου  Σαββάτου (4 Οκτωβρίου), ετοιμάζονταν να «γιορτάσουν» την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, οι τρομοκράτες.
 
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο «Π» πως αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη.
 
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής απέτρεψαν το εντυπωσιακό κτύπημα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».
Οι βομβιστές είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την προετοιμασία για την επίθεση.
 
Το μόνο που απέμενε ήταν να κλέψουν το αυτοκίνητο, το οποίο θα παγίδευαν με πολλά κιλά εκρηκτικών. Ποσότητα αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποίησε ο Επαναστατικός Αγώνας στο κτύπημα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, τον περασμένο Απρίλιο.
 
Η παγίδευση του οχήματος με εκρηκτικά θα γινόταν στο γκαράζ που είχε νοικιάσει ο 30χρονος στη Νέα Ελβετία.
 
Οι τρομοκράτες είχαν χρονομετρήσει και την απόσταση από τη «γιάφκα» έως και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, υπολογίζοντας τη σε 16 λεπτά.
 
Όσον αφορά στα σχέδια που βρέθηκαν στην κατοχή του φερόμενου ως συνεργού του Νίκου Μαζιώτη και εμφάνιζαν ως υποψήφιους στόχους των τρομοκρατών γνωστούς εφοπλιστές, καθώς και τις εγκαταστάσεις πολυεθνικών εταιρειών στον Πειραιά και την Αθήνα, η εκτίμηση των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής είναι ότι αφορούσαν μελλοντικά πλάνα της οργάνωσης.
 
Πρώτος χρονικά στόχος ήταν το κτύπημα στα γραφεία της ΝΔ. Επίθεση που απετράπη κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10