search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:07
MENU CLOSE

Η 27χρονη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε τα ηνία στη Β. Κορέα

02.10.2014 17:38
Η 27χρονη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε τα ηνία στη Β. Κορέα - Media

Η 27χρονη Κιμ Γιο – γιονγκ, αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε προσωρινά την ηγεσία της Βόρειας Κορέας και θα είναι αυτή που θα λαμβάνει αποφάσεις μέχρι να αναρρώσει ο αδελφός της.

Η 27χρονη Κιμ Γιο – γιονγκ, αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε προσωρινά την ηγεσία της Βόρειας Κορέας και θα είναι αυτή που θα λαμβάνει αποφάσεις μέχρι να αναρρώσει ο αδελφός της.
 
Σύμφωνα με το North Korea Intellectuals Solidarity (NKIS), ο Κιμ Γιονγκ Ουν, νοσηλεύεται στην κλινική Μπουνγκουά και σύμφωνα με την ορολογία του κόμματος, βρίσκεται «εκτός υπηρεσίας».
 
Ανώνυμη πηγή ανέφερε στο NKIS ότι η απόφαση για παρατεταμένη νοσηλεία του 31χρονου ελήφθη έπειτα την προτροπή της Κιμ Γιο-γιονγκ για σύγκλιση συμβουλίου της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος Κορέας.
 
Συνεπώς όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης καλούνται να ακολουθήσουν τις εντολές που είχε δώσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν το ατύχημά του, το κόμμα και ο στρατός θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην κυβέρνηση θα τα αναλάβει η Κιμ Γιο-γιονγκ, έτσι ώστε ο αδελφός της να εστιάσει στην ανάρρωσή του και μόνο.
 
Η νεαρή γυναίκα που είναι η κόρη του Κιμ Γιονγκ-ιλ και της Κιμ Γιονγκ-χούι, απαθανατίστηκε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνέλευσης του κόμματος το 2010, στο πλευρό του προσωπικού γραμματέα του πατέρα της.
 
Επισήμως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση τον Μάρτιο του 2014 ως «ανώτερη αξιωματούχος» όταν συνόδευσε τον αδελφό της στην ψηφοφορία της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15