search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:49
MENU CLOSE

«Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, είναι μυθικό πρόσωπο»

03.10.2014 06:38
«Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, είναι μυθικό πρόσωπο» - Media

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άποψη του συγγραφέα Μάικλ Πόλκοβιτς πως ο Ιησούς «δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μυθικό πρόσωπο, αφού ούτε στη Βίβλο δεν υπάρχει ουσιαστική αναφορά για τη ζωή του». 

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άποψη του συγγραφέα Μάικλ Πόλκοβιτς πως ο Ιησούς «δεν υπήρξε ποτέ και δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μυθικό πρόσωπο, αφού ούτε στη Βίβλο δεν υπάρχει ουσιαστική αναφορά για τη ζωή του». 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα DailyMail ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι διαβάζοντας κείμενα 126 συγγραφέων που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια ή μετά τη Σταύρωση δεν βρήκε ούτε μια αναφορά στον Χριστό.

«Όλοι τους θα έπρεπε να έχουν ακούσει για τον Ιησού. Και ο Παύλος και ο Μαρκίων και ο Αθηναγόρας και ο Ματθαίος (…) οι αντικρουόμενες ιστορίες της Βίβλου, τα μυστήρια και οι παραλείψεις, με κάνουν να πιστεύω ότι ο Χριστός ήταν ένα μυθικό πρόσωπο» ανέφερε ο Πόλκοβιτς μιλώντας για τα κείμενα των 126 συγγραφέων που μελέτησε.

Ο Πόλκοβιτς έχει αναπτύξει μάλιστα την άποψή του στο βιβλίο "No Meek Messiah", το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός «δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφεύρεση, μια μυθική φιγούρα που δημιουργήθηκε για να τη λατρεύουν οι Χριστιανοί».

Ακόμη ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι στη Βίβλο, ο Παύλος δεν αναφέρεται ποτέ στον Ιησού σαν πραγματικό πρόσωπο. «Ο Παύλος δεν γνωρίζει για την Παρθένο, ούτε για τη γέννηση του Ιησού, τα γεγονότα της ζωής του, την προδοσία, τη δίκη και τα Θεία Πάθη. Δεν γνωρίζει ούτε πότε ούτε που έζησε ο Ιησούς και θεωρεί τη Σταύρωση μεταφορική», γράφει. 

Τέλος, ο Πόλκοβιτς, θεωρεί ως «απόδειξη» των όσων λέει ακόμη και το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα κείμενο γραμμένο από τον ίδιο τον Ιησού. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:48