search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Τι θα κάνει η κυρία Κλούνεϊ στην Ελλάδα-Η μάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα (Photos)

03.10.2014 10:52
Τι θα κάνει η κυρία Κλούνεϊ στην Ελλάδα-Η μάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα (Photos) - Media

«Δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.

«Δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου.
 
Όπως είχε πει κι ο Φαίδωνας Παπαμιχαήλ στη δικηγόρο, η παρουσία της μπορεί να την μετατρέψει σε ηρωίδα στα μάτια των Ελλήνων:«Οταν η Αμάλ μου είπε ότι σκοπεύει να πάει στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων, γύρισα και της είπα: Αν καταφέρεις να πάρεις πίσω τα μάρμαρα από τους Βρετανούς, θα είσαι μια ηρωίδα για την Ελλάδα. Θα σου δώσουν και ένα νησί για δώρο όπως στον Αντονι Κουίν».

 Η Αλαμουντίν θα μείνει για τρεις μέρες στην ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»της Αθήνας από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι το πρωί της 15ης του Οκτώβρη. Κατά την άφιξή της, θα την συνοδεύσουν δύο δικηγόροι της ομάδας της και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.
 
Στη συνέχεια, θα μελετήσει όλο το ιστορικό της υπόθεσης των μαρμάρων για να αποφασίσει σε τι κινήσεις θα προβεί.
 
Το πρωί της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν και μετά θα επισκεφτεί το Μουσείο Ακρόπολης για ξενάγηση και γεύμα. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ξενάγηση σε διάφορα μέρη της Αθήνας και συνάντηση με εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων.


 
Φήμες με δόσεις χιούμορ ακούγονται στην Βουλή και για την επιθυμία του υπουργού Πολιτισμόυ , Κωνσταντίνου Τασούλα, για ένα ταξίδι στο Μέτσοβο με την Αλαμουντίν, όπου θα της έδινε για γαμήλιο δώρο μια γκλίτσα!


 
 Ο Ελληνας συμφοιτητής της στην Οξφόρδη κ. Ζήσης Φωτάκης, λέκτορας Ναυτικής Ιστορίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων εκδήλωσε την επιθυμία του να συναντήσει την όμορφη δικηγόρο:
 
 «Θα ήθελα πολύ να δω ξανά την Αμάλ από κοντά διότι ήταν από τα πλέον χαρισματικά κορίτσια του πανεπιστημίου. Είχα επιχειρήσει να το κάνω και τον περασμένο Μάρτιο, όταν με ενημέρωσαν ότι είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Σκιάθο με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό», λέει ο κ. Φωτάκης και συνεχίζει: «Δεν μου κάνει την παραμικρή εντύπωση το γεγονός ότι έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα. 
 
Θα σας πω κάτι αστείο: Ηταν Μάρτιος όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι η Αμάλ έβγαινε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Την επόμενη ημέρα όταν πήγα στη σχολή για μάθημα είπα στα παιδιά: Ξέρετε, παιδιά. Μέσα σε ένα εξάμηνο από σήμερα ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα είναι παντρεμένος. Γέλασαν πολλοί τότε και είχαν δίκιο. Κανείς τους βλέπετε δεν ήξερε ποια είναι η Αμάλ και μέχρι που μπορεί να φτάσει». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24