search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Νεκροί οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου

30.07.2010 09:31
Νεκροί οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου - Media

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Πάχη Μεγάρων. Το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατά την προσγείωσή του, τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου τύπου Απάτσι που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Πάχη Μεγάρων.

Το ελικόπτερο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και κατά την προσγείωσή του, τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αναγκαστική προσγείωση οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Τα συλληπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας:

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων χειριστών του ελικοπτέρου, εκφράζοντάς τους τη βαθιά θλίψη όλων μας για το τραγικό συμβάν και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ έσπευσε να θέσει τα δικά του ερωτήματα για το ζήτημα.

«Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου Απάτσι, αμερικανικής κατασκευής που προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για 2 χρόνια σε αχρησία, εντάχθηκε πρόσφατα στην αεροπορία στρατού.

»Ακόμα ερωτήματα εγείρονται και σε σχέση με τη λειτουργία του όλου συστήματος πρόληψης ατυχημάτων και προστασίας του προσωπικού. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Δεν μπορεί οι ευθύνες για μια ακόμα φορά να αποδοθούν αόριστα σε κάποια μηχανική βλάβη ή ακόμα χειρότερα σε «ανθρώπινο λάθος».

»Το ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο χειριστών», τόνισε το κόμμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03