search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:41
MENU CLOSE

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν ακόμη βρετανό όμηρο (Video)

04.10.2014 06:27
Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν έναν ακόμη βρετανό όμηρο (Video) - Media

Ο 47χρονος ταξιτζής Άλαν Χένιγκ από το Σάλφορντ της βόρειας Αγγλίας που εργαζόταν σε οργάνωση αρωγής εκτελέστηκε δι αποκεφαλισμού από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι δημοσιοποίησαν την αποτρόπαια πράξη τους στο διαδίκτυο.

Ο 47χρονος ταξιτζής Άλαν Χένιγκ από το Σάλφορντ της βόρειας Αγγλίας που εργαζόταν σε οργάνωση αρωγής εκτελέστηκε δι αποκεφαλισμού από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι δημοσιοποίησαν την αποτρόπαια πράξη τους στο διαδίκτυο. Ο Χένιγκ είναι ο τέταρτος δυτικός όμηρος που εκτελούν με παρόμοιο τρόπο οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων τους στο Ιράκ και τη Συρία.
 
Την τέταρτη εκτέλεση ομήρου δια αποκεφαλισμού έκαναν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσιοποιώντας τη αποτρόπαια πράξη τους μέσω βίντεο στο διαδίκτυο.
Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν τον βρετανό εργαζόμενο σε οργάνωση αρωγής Άλαν Χένιγκ σε αντίποινα για τα βρετανικά πλήγματα εναντίον θέσεων της οργάνωσης.
 
Το βίντεο, που διαρκεί 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα και έχει τίτλο «Ακόμη ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της», αρχικά δείχνει τον Χένινγκ να συστήνεται.
Στη συνέχεια ο βρετανός όμηρος λέει: «εξαιτίας της απόφασης του κοινοβουλίου μας να επιτεθεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, εγώ, ως μέλος του βρετανικού κοινού, θα πληρώσω τώρα το τίμημα της απόφασης αυτής».
 
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η δολοφονία του βρετανού ομήρου Άλαν Χένιγκ έδειξε τη βαρβαρότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Την νέα δολοφονία δυτικού ομήρου από τους τζιχαντιστές καταδίκασε και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που υποσχέθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι μπορούν για να παραδώσουν τους δολοφόνους του στη δικαιοσύνη. 

Στο τέλος του βίντεο, το οποίο έχει τίτλο «Άλλο ένα μήνυμα προς την Αμερική και τους συμμάχους της», εμφανίζεται άλλος ένας όμηρος του Ισλαμικού Κράτους, ένας Αμερικανός που ονομάζεται Πίτερ Κέσινγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40