search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Δύσκολες αποφάσεις για Κουβέλη – Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζητούν να αποχωρήσει από την ηγεσία

04.10.2014 08:13
Κουβέλης: «Δεν θα ψηφίσω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» - Media

Υπό το στενό κλοιό της κοινοβουλευτικής του ομάδας βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος από χτες το βράδυ είναι αντιμέτωπος με κρίσιμες αποφάσεις για την προσωπική του πορεία, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, 3η μέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ. Επιμένει ο Φώτης Κουβέλης να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Υπό το στενό κλοιό της κοινοβουλευτικής του ομάδας βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος από χτες το βράδυ είναι αντιμέτωπος με κρίσιμες αποφάσεις για την προσωπική του πορεία, τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, 3η μέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης επιμένει στην κατάθεση της υποψηφιότητάς του διαμηνύοντας πως θα διεκδικήσει την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, σε κάθε περίπτωση. Ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξε, κατά την διάρκεια της συζήτησης το Σάββατο, ότι το συνέδριο θα πάρει τις αποφάσεις του με συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Είπε ακόμη ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα βρουν ενωμένη την Κ.Ο. και καλό είναι να σταματήσει εδώ η οποιαδήποτε συζήτηση για το τι έγινε την Παρασκευή το βράδυ. 

Τι προηγήθηκε
 
Χτες αργά το βράδυ οι βουλευτές του κόμματος σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την ηγεσία και να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, απόφαση για την οποία στη συνέχεια ενημέρωσαν και τον ίδιο τον Κουβέλη. Οι βουλευτές προτείνουν ως διάδοχο για την ηγεσία τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη.
 
Προειδοποιητικές βολές είχαν ρίξει νωρίτερα χθες με τις ομιλίες τους οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Γιώργος Κυρίτσης οι οποίοι ζήτησαν από το βήμα του συνεδρίου ο Κουβέλης να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Γιάννης Πανούσης, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας: «ο ηγέτης όταν λέει "παραιτούμαι", φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:27