search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:33
MENU CLOSE

Σαμαράς: Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή

05.10.2014 08:24
Die Welt: «Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα Σαμαρά» - Media

Συνεργασία και συνεννόηση με όλους, ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». 

Συνεργασία και συνεννόηση με όλους, ζητά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». «Πίσω δεν γυρνάμε. Κομματικά παιχνίδια με τη σταθερότητα της χώρας δεν παίζουμε. Επιστροφή στον λαϊκισμό δεν συγχωρείται. Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Όχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά!» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο πρωθυπουργός σημειώνει ακόμη πως αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον ίδιο είναι να μη γυρίσει η χώρα πίσω και προειδοποιεί: «Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ό,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».
 
Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή, ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί νωρίτερα από το πρόγραμμα, ότι η χώρα βγήκε στις αγορές νωρίτερα, ότι δεν χρειάζονται άλλα χρήματα, ούτε άλλο μνημόνιο. Κάνει, δε, λόγο για «τελευταία βήματα ως την οριστική "επαναφορά" της Ελλάδας στην ομαλότητα και στην ανάπτυξη», βήματα που θα γίνουν από την κυβέρνηση, παρά -όπως τονίζει- τις ευχές κάποιων για αποτυχία της χώρας και την ανησυχία τους τι θα απογίνουν χωρίς μνημόνιο.
 
Και καταλήγει ο ο πρωθυπουργός: «Τι πώς θα πορευθούμε από εδώ και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε -και θέλουμε να το συζητήσουμε- με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… "αυτοκτονήσει", αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε».
 
Ολόκληρο το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρει:
 
«Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή… Πιάσαμε τους στόχους μας νωρίτερα από το Πρόγραμμα! Βγήκαμε στις αγορές νωρίτερα. Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα, ούτε άλλο Μνημόνιο. Η ανάκαμψη ξεκίνησε και η ανεργία άρχισε να υποχωρεί. Ολοι αναγνωρίζουν πια την επιτυχία της χώρας. 

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που εύχονταν την αποτυχία της και τώρα ανησυχούν τι θα απογίνουν χωρίς… Μνημόνιο. Κι ίσως γι’ αυτό προσπαθούν να εκτροχιάσουν την κυβέρνηση, να υπονομεύσουν την πολιτική σταθερότητα. Να μας επιστρέψουν πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Δική μας πολιτική είναι να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ώς την «οριστική επαναφορά» της Ελλάδας στην ομαλότητα και στην ανάπτυξη. Να μην αφήσουμε κανένα και τίποτε να καταστρέψει όσα οι Ελληνες έχτισαν με τις θυσίες τους. Γιατί μπορεί όλοι να υπέφεραν, όλοι να πιέστηκαν, αλλά πίσω στα ελλείμματα, στα δανεικά και στα μνημόνια, κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε! 

Κι εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ακριβώς αυτό: να μη γυρίσουμε πίσω! 

Προσέξτε όμως: Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ο,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Μπροστά μας στο εξής έχουμε μόνο καλά νέα: τη ρευστότητα των τραπεζών με την ολοκλήρωση των «τεστ αντοχής», την οριστική διευθέτηση του χρέους, την πλήρη απεξάρτηση από αναγκαστικό δανεισμό. Κι όλα αυτά μέσα στους επόμενους μήνες. Κι ύστερα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη σταθερή πορεία για φορολογικές μειώσεις τα επόμενα χρόνια, την όλο και πιο γρήγορη μείωση της ανεργίας και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στο εξής. 

Ολα αυτά δεν τα «υποσχόμαστε». Είμαστε πολύ κοντά να τα πετύχουμε. Τα βεβαιώνουν αριθμοί και τα επιβεβαιώνουν οι αγορές. Φτάνει να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα. Κι αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε τώρα. 

Συνεργασία ναι, συνεννόηση οπωσδήποτε. Με ποιους; Με όλους! Αλλά πίσω δεν γυρνάμε. Κομματικά παιχνίδια με τη σταθερότητα της χώρας δεν παίζουμε. Επιστροφή στον λαϊκισμό δεν συγχωρείται. 

Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Οχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά! Ή στη διεθνή απομόνωση και στην ανυποληψία. Το πώς θα πορευθούμε από δω και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε –και θέλουμε να το συζητήσουμε– με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… «αυτοκτονήσει», αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε. 

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Πίσω δεν υπάρχει! Κανείς δεν το θέλει, κανείς δεν το αντέχει. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32