search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:22
MENU CLOSE

«Ο λαός αν θέλει μπορεί να κάνει μια επιλογή απόλυτης καταστροφής» λέει ο Βενιζέλος

05.10.2014 10:05
Βενιζέλος: Η εικόνα που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ είναι άδικη για το κόμμα - Media

Την εκτίμηση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής».  

Την εκτίμηση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής».  
 
Αναφερόμενος σε όλες τις ευκαιρίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθεί για τα εθνικά ζητήματα και δεν το έπραξε κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «τινάζει τα πάντα στον αέρα». Για τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι «αν ο ελληνικός λαός θελήσει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι επιλογή είναι είτε υψηλού ρίσκου είτε απόλυτης καταστροφής, μπορεί να την κάνει».
 
Ερωτηθείς αν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει: «Δεν αποκλείω τίποτα στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας. Δύσκολη, αλλά θεμελιώδης προϋπόθεση». 
 
Σχετικά με την προσφυγή στη ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την κίνηση ως «απόφαση που στοχεύει στη σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος», η οποία παράλληλα θα επιτρέψει την κυβέρνηση να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα αναδείξει την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απεμπλέκει την ψηφοφορία, από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι πρόκριμα για την προεδρική εκλογή». 

Αναφορικά με την προοπτική νέου δανείου και νέου μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά κατηγορηματικά, «όχι, δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο», ενώ αφήνει αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μόνο όσοι έχουν αποκτήσει λόγο ύπαρξης εξαιτίας της κρίσης, θέλουν το μνημόνιο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:22