search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν απαίτησε και δέχτηκε τη συγνώμη του Μπάιντεν

05.10.2014 14:30
Ο Ερντογάν απαίτησε και δέχτηκε τη συγνώμη του Μπάιντεν - Media

Ο Ταγίπ Ερντογαν απαίτησε και τελικά δέχτηκε τη συγνώμη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε κάνει λόγο για σχέσεις της Τουρκίας με τρομοκράτες.

Ο Ταγίπ Ερντογαν απαίτησε και τελικά δέχτηκε τη συγνώμη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε κάνει λόγο για σχέσεις της Τουρκίας με τρομοκράτες.
 
Ο Ερντογάν ήταν κάτι παραπάνω από σαφής. Αν ο Τζο Μπάιντεν δεν απολογούνταν, έπειτα από τις δηλώσεις του για τις σχέσεις της Τουρκίας με τρομοκράτες, τότε οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα «πάγωναν». Ετσι, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να διορθώσει το λάθος του. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Μπάιντεν ζήτησε συγνώμη από τον Ερντογάν, για το σχόλιο που πυροδότησε την αντίδραση του τελευταίου. Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
 
«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι σύμμαχοί μας στην αντιμετώπιση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία» είπε ο Μπάιντεν και φέρεται να κατηγόρησε τους συμμάχους των Αμερικανών συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας ότι έχουν χρηματοδοτήσει ένοπλες οργανώσεις και «τρομοκράτες» στη Συρία.

Η αντίδραση του Ερντογάν ήταν άμεση. «Αν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον στο παρελθόν για μένα. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», δήλωσε. 

Μετά από αυτό, ακολούθησε το αναγκαίο τηλεφώνημα του Μπάιντεν στον Ερντογάν. «Ο αντιπρόεδρος απολογείται για οποιαδήποτε υπόνοια ότι η Τουρκία και άλλοι σύμμαχοι και εταίροι μας στην περιοχή έχουν σκόπιμα υποστηρίξει ή διευκολύνει την ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλων εξτρεμιστικών ομάδων στη Συρία», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου στην οποία σημειώνεται επίσης ότι «οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ εργάζονται από κοινού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43