search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας στην Έκμαν: «Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα…»

05.10.2014 17:31
Ο Τσίπρας στην Έκμαν: «Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα…»  - Media

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνομιλία που είχε η Εκμαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή. Η ματιά της είναι διεισδυτική και οι ερωτήσεις της «καίνε».

Η Σουηδή δημοσιογράφος Κάισα Εκις Εκμαν «ανέκρινε» Ελληνες πολιτικούς και δημοσίευσε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που είχε μαζί τους στο βιβλίο της για την ελληνική κρίση που λέγεται «Ελληνική Ανοιξη» (Εκδόσεις Κέδρος).
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνομιλία που είχε η Εκμαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του στη Βουλή. Η ματιά της είναι διεισδυτική και οι ερωτήσεις της «καίνε». Αποκαλύπτει, για παράδειγμα, ότι συνάντησε τον Τσίπρα στη βουλή στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ από όπου «φεύγοντας σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο οι σοσιαλιστές – ο Παπανδρέου και το επιτελείο του – σήκωσαν τα πάντα, μέχρι και τα ρολόγια από τον τοίχο που στέκει πλέον άδειος».
 
Ο Τσίπρας της μιλάει εκτενώς για την κρίση, για την ανάγκη να σβήσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους, τι θα κάνει με την Μέρκελ και ξεδιπλώνει γενικά τις γνωστές του θέσεις.
 
Κάτι που δεν έχει ξαναπεί ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, όταν γίνει πρωθυπουργός.
 
Τον ρωτάει η Εκμαν, όπως το γράφει στο βιβλίο της:
«Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να…».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και συμπληρώνει:
«Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν. 
 
Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα. Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».
 
Πηγή: iefimerida

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:45