search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:46
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα οι υπαίτιοι του πολύνεκρου δυστυχήματος στην Εγνατία

06.10.2014 05:10
Οι Επαγγελματίες Οδηγοί ζητούν απαντήσεις  από: Εγνατία Οδό, Τροχαία, εργολάβο και τα αρμόδια Υπουργεία - Media

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που, χθες, παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες. 

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που, χθες, παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες. Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος, ο οποίος επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα,  θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.

Η τραγωδία συνέβη χθες στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.  Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15