search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Βρήκαν μισό κιλό ηρωίνη μέσα στο φούρνο της!

06.10.2014 10:39
Βρήκαν μισό κιλό ηρωίνη μέσα στο φούρνο της!  - Media

Για τον φούρνο μικροκυμάτων που παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία, θα καθίσει την προσεχή Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 41χρονη που συνελήφθη πριν τέσσερις μήνες στη Ρόδο, διότι μέσα στην ηλεκτρική συσκευή υπήρχε πακέτο με περίπου μισό κιλό ηρωίνη!

Για τον φούρνο μικροκυμάτων που παρέλαβε από μεταφορική εταιρεία, θα καθίσει την προσεχή Τετάρτη στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 41χρονη που συνελήφθη πριν τέσσερις μήνες στη Ρόδο, διότι μέσα στην ηλεκτρική συσκευή υπήρχε πακέτο με περίπου μισό κιλό ηρωίνη!
 
Η σύλληψη της 41χρονης που είναι από την Αθήνα, έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, και σε βάρος της ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τις οποίες θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, ένας έλληνας το όνομα του οποίου αναγράφονταν ως ο αποστολέας στο δέμα που περιείχε την ηρωίνη και ήρθε στο νησί μας με την μεταφορική εταιρεία, ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος φέρεται ως το άτομο που έδινε τις κατευθύνσεις στην διακίνηση των ναρκωτικών, και ένας ακόμη νεαρός έλληνας που φέρεται να συναντήθηκε με την 41χρονη στη  Ρόδο πριν την σύλληψή της και να του έδωσε άγνωστη ποσότητα ηρωίνης. Σημειώνεται πως και οι τρεις συγκατηγορούμενοι της είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων και γίνονται έρευνες για την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν στις 19 Ιουνίου 2014 το απόγευμα την 41χρονη και καθώς ήταν γνωστή (είχε ξανασυλληφθεί στο παρελθόν) και ήταν ύποπτη για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, της έγινε έλεγχος και εντοπίστηκαν στην κατοχή της:

• Μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 496 γραμμαρίων
• Δυο κινητά τηλέφωνα

• Αποδείξεις-αποκόμματα εισιτηρίων διαφόρων μέσων μεταφοράς από και προς την Αθήνα.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε η κατηγορουμένη όπου βρέθηκαν ένας φούρνος μικροκυμάτων, καθώς και ένα ψαλίδι και ένα μαχαίρι με υπολείμματα ηρωίνης. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι η δράστιδα ενεργώντας κατ’ εντολή του Αλβανού, μετέβη αεροπορικός στη Ρόδο στις 17-06-2014 και παρέλαβε από μεταφορική εταιρία, ως δέμα, το φούρνο μικροκυμάτων, μέσα στον οποίο υπήρχε κρυμμένη η ηρωίνη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η 41χρονη έχοντας σκοπό να διακινήσει-εμπορευτεί την ηρωίνη στο νησί της Ρόδου ήρθε σε επαφή με ημεδαπό στον οποίο παρέδωσε άγνωστη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος άσκησε σε βάρος των εμπλεκομένων ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για:
– Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατοχή ηρωίνης) παρά μη τοξικομανούς (αφορά και τους τέσσερις εμπλεκόμενους)

– Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (διάθεση ηρωίνης) παρά μη τοξικομανούς (αφορά την 41χρονη)

– Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αποστολή ηρωίνης) παρά μη τοξικομανούς (αφορά τον αποστολέα του δέματος και τον Αλβανό)

– Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά ηρωίνης) παρά μη τοξικομανούς (αφορά τον Αλβανό)

– Παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (χρηματοδότηση, οργάνωση, διεύθυνση δραστηριοτήτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών),  (αφορά τον Αλβανό)

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών η αξία της ηρωίνης που εντοπίστηκε στην κατοχή της 41χρονης κυμαίνεται μεταξύ 4.000 με 9.000 ευρώ.

Πάντως απολογούμενη η 41χρονη, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της κ. Βάσια Παπαγεωργίου, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές της αποδίδονται, όμως με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Πηγή: rodiaki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:08