search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Ο στρατός θα εφοδιάζει με καύσιμα

30.07.2010 12:57
Ο στρατός θα εφοδιάζει με καύσιμα - Media

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης «να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών», άρνηση που «συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης και πλήττει το κοινωνικό σύνολο».

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης «να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών», άρνηση που «συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης και πλήττει το κοινωνικό σύνολο».

Ειδικότερα, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2. Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).
Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3. Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4. Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών».

Νωρίτερα, μετά τη γενική τους συνέλευση οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου επέδωσαν ψήφισμα στο Κοινοβούλιο και τα κόμματα, επιμένοντας στην αλλαγή των διατάξεων του νομοσχεδίου και θεωρώντας ότι απαξιώνεται η περιουσία τους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν μικροτραυματισμοί.
Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, έκριναν ότι οι προτάσεις του υπουργείου Μεταφορών δεν τους ικανοποιούν και δεν δίστασαν να καταλογίσουν στην κυβέρνηση αιφνιδιασμό και εμπαιγμό.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τζωρτζάτος – εκπρόσωπος ιδιοκτητών βυτιοφόρων τόνισε ότι : “Θα δώσουμε ότι έχουμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας!”

“Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας. Ήρθαμε για να πανηγυρίσουμε όπως οι συνάδελφοι στο παρελθόν και οι πρόγονοί μας…

Θέλω να πιστέψετε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας, που αποτελείται από οικογενειάρχες ανθρώπους, δίνει ότι έχει και δεν έχει για να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο. Συνεχίζουμε την απεργία και προχωράμε.”, κατέληξε ο κ. Τζωρτζάτος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συναδέλφους του.

Εντωμεταξύ μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα έξω από τα διυλιστήρια Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ απεργών οδηγών βυτιοφόρων και ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο βυτιοφόρου στα διυλιστήρια, για να παραλάβει καύσιμα.
Τα φύλλα πορείας, πάντως  άρχισαν από το απόγευμα της Παρασκευής να επιδίδονται μαζικά. Η διαδικασία, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά, η διαδικασία αποστολής των αποφάσεων επίταξης στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων υγρών καυσίμων και φορτηγών Δημόσιας Χρήσεως, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Πρωθυπουργού.

Η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχίας, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας, επέδωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά τα φύλλα επίταξης για το σύνολο των 3.032 βυτιοφόρων υγρών καυσίμων και φορτηγών δημόσιας χρήσης που έχουν έδρα την Νομαρχία Πειραιά και αφορούν 1.763 Νομαρχιακά (έως 8 τόνους), 1.050 Εθνικών Μεταφορών κοινού φόρτου εκ των οποίων 133 βυτία υγρών καυσίμων και 219 Διεθνών Μεταφορών (ψυγεία και κοινού φόρτου).

Επίσης, στάλθηκαν αποφάσεις επίταξης για τα Επικαθήμενα/Ρυμουλκούμενα οχήματα, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε 3.592.

ΝΔ

Βολές κατά της κυβέρνησης εκτοξεύδει η ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «οι άστοχοι χειρισμοί της, η συμβολή της στη δημιουργία ακραίων καταστάσεων, η επιλογή επίσης ακραίων λύσεων, δημιούργησαν το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών. Με θύματα όλους τους Έλληνες πολίτες».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζει ότι «η ευθύνη είναι 100% της κυβέρνησης. Το τίμημα το πληρώνει 100% η Ελλάδα».

ΛΑΟΣ

«Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να συμπεριφέρεται σαν …”τρελό φορτηγό”, ούτε οι φορείς να οδηγούνται “με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά” μακριά από την πραγματικότητα…», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.

ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου ζητεί από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή, τουλάχιστον, να δηλώσει ότι το “παγώνει”, ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία, προκειμένου να αναζητήσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά και για να αποτρέψει την παράδοση των οδικών μεταφορών σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε καρτέλ», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:33