search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυθαίρετες κατασκευές, σύμφωνα με τη ΓΓΑ

06.10.2014 18:29
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυθαίρετες κατασκευές, σύμφωνα με τη ΓΓΑ - Media

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Οι μισές κατασκευές του ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων και τα στέγαστρα του «Καλατράβα» ήταν αυθαίρετες και νομιμοποιήθηκαν τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι κατασκευές έμεναν τόσα χρόνια χωρίς συντήρηση επειδή ήταν αυθαίρετες.

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Οι μισές κατασκευές του ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων και τα στέγαστρα του «Καλατράβα» ήταν αυθαίρετες και νομιμοποιήθηκαν τώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι κατασκευές έμεναν τόσα χρόνια χωρίς συντήρηση επειδή ήταν αυθαίρετες.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η ΓΓΑ παραδέχεται πως οι Αγώνες του 2004 έγιναν με μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, να είναι αυθαίρετες κατασκευές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών του ΟΑΚΑ (μεταξύ των οποίων και οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα») οι οποίες είχαν υλοποιηθεί χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.
Η τακτοποίηση έγινε κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», η οποία συμπεριλήφθηκε στον νόμο μετά από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού με τον τότε αν. Υπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη.
Η τακτοποίηση αφορά τις εξής κατασκευές:

  • Το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου
  • Το στέγαστρο του Ποδηλατοδρομίου
  • H μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάσταση
  • H θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά»
  • Το Τείχος των Εθνών
  • Τα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης
  • Τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών, κλπ)
  • Όλες οι περιφράξεις και όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου
  • Επεκτάσεις στο Ανοικτό Κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία
  • Τέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο
  • Αλλαγή χρήσης στα κτίρια των ξενώνων, τα οποία πλέον στεγάζουν υπηρεσίες του – Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και διαφόρων Ομοσπονδιών.

Επισημαίνεται ότι για όσο διάστημα οι ως άνω κατασκευές ήταν αυθαίρετες, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και επισκευής.

Επίσης, για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 600 χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09