search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ σκαφών Βορείου και Νοτίου Κορέας

07.10.2014 07:29
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ σκαφών Βορείου και Νοτίου Κορέας - Media

Ένα πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας έριξε το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) προειδοποιητικές βολές αφότου ένα σκάφος περιπολίας της Βόρειας Κορέας διέσχισε τα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και άνοιξε πυρ πριν υποχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας.

Ένα πολεμικό σκάφος της Νότιας Κορέας έριξε το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα) προειδοποιητικές βολές αφότου ένα σκάφος περιπολίας της Βόρειας Κορέας διέσχισε τα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα στα ανοικτά της δυτικής ακτής της κορεατικής χερσονήσου και άνοιξε πυρ πριν υποχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Άμυνας. Δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά της Νότιας Κορέας, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι. 

Το επεισόδιο αυτό ήταν το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων που σημειώνονται τακτικά κοντά στο νησί Γενγκπιόνγκ το οποίο βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας το 2010, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι οι δυο εκ των οποίων ήταν άμαχοι. Την ίδια χρονιά ένα νοτιοκορεάτικο πολεμικό πλοίο που περιπολούσε στην περιοχή χτυπήθηκε από τορπίλη και βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό 46 νεκρούς ναύτες. Η Νότια Κορέα κατηγόρησε το βόρειο γείτονά της για την επίθεση, αλλά η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε τις κατηγορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:27