27/09/2020 18:58:36

Στην Αμφίπολη βρίσκεται ένας σημαντικός στρατηγός λέει η Περιστέρη

Στην Αμφίπολη βρίσκεται ένας σημαντικός στρατηγός λέει η Περιστέρη - Media

Ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα ή σε έναν εξαιρετικά σημαντικό στρατηγό. Αυτή είναι η εκτίμηση της επικεφαλής των ανασκαφικών ερευνών στο Τύμβο Καστά Κατερίνας Περιστέρη στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή».
 
Η αρχαιολόγος δήλωσε ότι αυτή και η ομάδα της γνώριζαν από πριν ότι είναι τάφος, «όμως το γεγονός ότι βρέθηκε η θύρα επιβεβαιώνει και τους πιο δύσπιστους», όπως εξήγησε.
 
«Είναι η  εποχή που έχουμε τους μακεδονικούς τάφους, είμαστε στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα. Πρόκειται για έναν Μακεδονικό τάφο αλλά με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν κάποια οικουμενικά, πλούσια χαρακτηριστικά, που δεν συναντούμε σε άλλους τάφους.», ανέφερε η Κατερίνα Περιστέρη.
 
Για τις επικρίσεις που δέχεται δήλωσε πως «με πικραίνει αυτό γιατί όταν κάνεις μια δουλειά θα έπρεπε να χαίρονται όλοι οι συνάδελφοι, αλλά ευτυχώς η πλειοψηφία του απλού λαού, των συναδέλφων, είναι μαζί μας».
 
«Ο τύμβος της Αμφίπολης ανήκει στον Ηφαιστίωνα»
 
Στην «Ανατροπή» του Mega μίλησε και ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρος Μαυρογιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι πεποίθησή του είναι πως στον τάφο της Αμφίπολης βρίσκεται θαμμένος ο στρατηγός και στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ηφαιστίωνας.

Ο Θεόδωρος Μαυρογιάννης επεσήμανε ότι «οι Καρυάτιδες εκπέμπουν ένα πολιτικό μήνυμα και παραπέμπουν στο αθηναϊκό πολίτευμα, καθώς ο Ηφαιστίων ήταν Αθηναίος» ενώ δήλωσε βέβαιος πως πρόκειται για ένα μνημείο του τελευταίου τετάρτου του 4ου π.Χ. αιώνα, συμφωνώντας με την επικεφαλής των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά Κατερίνα Περιστέρη.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.