search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Ελεύθερος άνευ όρων ο υπεύθυνος της «Εγνατίας Οδού»

07.10.2014 14:29
Ελεύθερος άνευ όρων ο υπεύθυνος της «Εγνατίας Οδού» - Media

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας, ο υπεύθυνος της εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η καραμπόλα, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Βέροιας, ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα, όπου σημειώθηκε η καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από τριάντα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος στην απολογία του και μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αντωνόπουλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Κατά την απολογία του, φέρεται ότι αρνήθηκε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια (σε βαθμό πλημμελήματος) που του αποδίδεται.

Όπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι ο δικός του χώρος ευθύνης απείχε περί τα 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν τελικά να τον αφήσουν ελεύθερο άνευ όρων, ενώ ο ίδιος έθεσε εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών Αρχών -εφόσον παραστεί ανάγκη- όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η κύρια ανάκριση για το τραγικό περιστατικό.

Τη «σκυτάλη» από τον υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας παραλαμβάνει την Πέμπτη ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος θα κληθεί να δώσει την Πέμπτη εξηγήσεις ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας. Ο Ρουμάνος οδηγός, που σκόρπισε το θάνατο το πρωί της περασμένης Κυριακής, κοντά στον κόμβο της Βέροιας επί της Εγνατίας Οδού, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή. Μέχρι την απολογία του παραμένει κρατούμενος.

Υπήρχε και συνοδηγός στη νταλίκα

Συνοδηγό φέρεται ότι είχε ο Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο της Βέροιας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 46 ετών -επίσης Ρουμάνο- ο οποίος εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στο Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, όπου έδωσε κατάθεση, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο συμπατριώτης του περί «σπασμένων φρένων» στο βαρύ όχημα που οδηγούσε.

Την παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο συνοδηγός, 46 ετών, φέρεται να δήλωσε ότι εγκατέλειψε -τραυματισμένος και υπό το βάρος του σοκ που υπέστη- την νταλίκα μετά τη φονική καραμπόλα, τρέχοντας προς τα παρακείμενα χωράφια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά το τραγικό συμβάν, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα πρόσωπο να βγαίνει από τη μοιραία νταλίκα, θεωρώντας όμως αρχικά ότι επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Όπως προκύπτει τώρα, το άτομο αυτό που βγήκε από το φορτηγό φέρεται να ήταν ο συνοδηγός, ο οποίος -κατά δήλωσή του- περιπλανήθηκε πεζός για αρκετές ώρες, φτάνοντας μέχρι την Πιερία, όπου σε κάποιο ορεινό χωριό του νομού ζήτησε βοήθεια.

Τελικά οδηγήθηκε στη Βέροια, όπου κατέθεσε στις τοπικές αστυνομικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος δεν κρατείται και οι ισχυρισμοί του εξετάζονται.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:24