search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:12
MENU CLOSE

«Πολιτισμός και Περιβάλλον». το θέμα διεθνούς συνάντησης στο Μουσείο της Ακρόπολης

07.10.2014 14:32
«Πολιτισμός και Περιβάλλον». το θέμα διεθνούς συνάντησης στο Μουσείο της Ακρόπολης - Media

«Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μία νέα πολιτική για την ολοκληρωμένη διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» είναι ο τίτλος της διεθνούς συνάντησης, μέσω της οποίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ενεργοποιεί μία νέα δράση.

Πολιτιστικά τοπία, ή πως ο πολιτισμός μπορεί να συνδεθεί ιδανικά με το περιβάλλον.
Αυτό θα είναι το θέμα της διεθνούς συνάντησης που θα πραγματοποιήσει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στη Στυμφαλία.

«Πολιτιστικά Τοπία σε περιοχές Natura 2000: προς μία νέα πολιτική για την ολοκληρωμένη διαχείριση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» είναι ο τίτλος της διεθνούς συνάντησης, μέσω της οποίας το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ενεργοποιεί μία νέα δράση που αφορά στη μελέτη και ανάδειξη των Πολιτιστικών Τοπίων (Cultural Landscapes), τοπίων δηλαδή στα οποία συνυπάρχουν η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.

To πρόγραμμα των εργασιών της Διεθνούς Συνάντησης περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες με κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και της μελέτης του περιβάλλοντος από ολόκληρο τον κόσμο.
 
Συμμετέχουν επίσης ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών κ.α. Στόχος είναι η ανάδειξη των προκλήσεων και των προοπτικών των πολιτιστικών τοπίων καθώς και την καταγραφή των κατευθυντήριων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση τους. 

Το κείμενο εργασίας, οι ομιλίες και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Συνάντησης θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο του ΠΙΟΠ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11