search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Χρεώσεις για γυναικολογικά περιστατικά σε άνδρες, αποκάλυψε έλεγχος για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ

07.10.2014 15:50
Χρεώσεις για γυναικολογικά περιστατικά σε άνδρες, αποκάλυψε έλεγχος για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ - Media

Τα αποτελέσματα ελέγχου, που διεξήγαγαν ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αφορούν χρεώσεις για το 2013 από ιδιωτικές κλινικές, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. 

Τα αποτελέσματα ελέγχου, που διεξήγαγαν ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αφορούν χρεώσεις για το 2013 από ιδιωτικές κλινικές, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. 

Το πόρισμα των Ιδιωτικών Ελεγκτικών Εταιρειών, που παραδόθηκε στον υπουργό στα τέλη του Σεπτεμβρίου, αφορά χρεώσεις υπηρεσιών κλειστής περίθαλψης, σε ποσοστό 91% επί του συνόλου των χρεώσεων. Για το υπόλοιπο 9% η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο μήνα, ενώ στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθεί και ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα.

Αναλυτικά, ελέγχθηκαν 444.041 περιστατικά κλειστής περίθαλψης σε 101 ιδιωτικές κλινικές, που αναλογούν σε 286,16 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ποσό των προτεινόμενων περικοπών εκ μέρους των ελεγκτών ανέρχεται σε 36,3 εκατομμύρια ευρώ, καθώς πρόκειται για χρεώσεις μη επαρκώς αιτιολογημένες.

Εξάλλου, εντοπίστηκαν κατηγορίες δαπανών που χρεώθηκαν από τους παρόχους, ύψους περίπου 5 εκατομμυρίων ευρών, και πρόκειται είτε για δαπάνες μη συμβατές με τον Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, είτε για άλλες που έχουν στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές βρήκαν παράνομες νοσηλείες σε διαφορετικά νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο για τον ίδιο ασφαλισμένο και χρεώσεις για εξωτερικές υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονταν, ή πρόσθετες χρεώσεις για υπηρεσίες που καλύπτονταν από το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο.

Από τους ελέγχους προέκυψε επίσης ότι κλινικές χρέωναν γυναικολογικά περιστατικά για άνδρες ασθενείς και το αντίστροφο. Επίσης, καταγράφηκαν χρεώσεις για εγκυμοσύνη σε γυναίκες άνω των 60 ετών και σε παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ άλλοι εμφάνισαν νοσηλεία ενηλίκων σε μονάδες εντατικής νεογνών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:28