search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Νεκρός 25χρονος διαδηλωτής στην Τουρκία

07.10.2014 16:50
Νεκρός 25χρονος διαδηλωτής στην Τουρκία - Media

Κούρδοι διαδηλωτές, που αντιδρούν για την κατάληψης της πόλης Κομπανί, από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος.

Κούρδοι διαδηλωτές, που αντιδρούν για την κατάληψης της πόλης Κομπανί, από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος.
 
Το μοιραίο περιστατικό έγινε στην επαρχία Βάρτο, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την Αστυνομία ήταν εξαιρετικά βίαιες.
 
Οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους ήταν χιλιάδες. Και σ’ αυτή την περίπτωση υπήρξαν συγκρούσεις με την Αστυνομία, όπως και στην Άγκυρα. Συγκρούσεις με τραυματίες έγιναν και στην επαρχία Χακιαρί.
 
Την ίδια ώρα, η υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε νέα αεροπορικά χτυπήματα για να αναχαιτίσει τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτίθενται στην κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας, Κομπανί.
 
Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών και οκτώ συνολικά την Τρίτη, σε υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας.
 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, είχε τονίσει νωρίτερα ότι τα πλήγματα από αέρος δεν είναι αρκετά και πως το Κομπανί «θα πέσει πολύ σύντομα στα χέρια των τζιχαντιστών».
 
Τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη για την Κομπανί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ 160.000 άμαχοι, κυρίως Κούρδοι της Συρίας, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48