search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Η απουσία Σαμαρά, η… αντιπολίτευση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και η κόντρα Δραγασάκη-Σταμάτη (Video)

08.10.2014 17:52
Η απουσία Σαμαρά, η… αντιπολίτευση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και η κόντρα Δραγασάκη-Σταμάτη (Video) - Media

Αίσθηση προκάλεσε η «βόμβα» του κ. Δραγασάκη ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης μεγάλος ή μεσαίος ή ένας φίλος του Πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο».

Περισσότερο πρόταση μομφής κατά μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρά αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης της συγκυβέρνησης Σαμαρά, θύμιζε η εισηγητική ομιλία του Μάκη Βορίδη – που αντικατέστησε τον Πρωθυπουργό – και με την οποία ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική ψηφοφορία.
 
«Δεν συζητάμε για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Έχουμε άσκηση πως θα αντιπολιτευτεί η ΝΔ όταν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε με νόημα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αντιπαράθεση για την απουσία του Πρωθυπουργού ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η «βόμβα» του κ. Δραγασάκη ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης μεγάλος ή μεσαίος ή ένας φίλος του Πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος ή ένα πρόστιμο».
 
Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης διαμαρτυρήθηκε έντονα φωνάζοντας να πει ένα όνομα και να πάει στον Εισαγγελέα. «Τα ονόματα θα τα αποκαλύψει εδώ, μέσα στη Βουλή, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Γ. Δραγασάκης και ενώ ο Δ. Σταμάτης συνέχισε να διαμαρτύρεται σχολίασε: «όσοι έχουν μύγα να κάνουν υπομονή και να μην προκαλούν».
 
Μετά την ομιλία του Γ. Δραγασάκη, ο Δ. Σταμάτης ζήτησε το λόγο και του ζήτησε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα. «Με ονοματεπώνυμα μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά.
 
«Αν υπάρξει αδημονία για ονόματα, ίσως και αυτό να το δούμε. Εδώ στη Βουλή. Το πότε θα το καθορίσω εγώ», απάντησε ο Γ. Δραγασάκης και κάλεσε τον Υπουργό Επικρατείας «να ελέγξει όλη την σειρά των τροπολογιών που πέρασαν και ψηφίσθηκαν από τη Βουλή με ευθύνη του κ. Μπαλτάκου…».  
«Απευθύνατε βαρύτατη ύβρη, συκοφαντία για μας και έχετε το βάρος της απόδειξης. Απογοήτευση. Άλλη εικόνα είχαμε για σας», σχολίασε ο Δ. Σταμάτης.


 
«Τι υπονοείτε; Ότι εσείς που δεν ψηφίσατε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών το κάνατε για να καλύψετε πολιτικούς σας φίλους;» παρενέβη ο Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και πρόσθεσε ότι «είναι ανεπίτρεπτο να λασπολογείτε εναντίον των συναδέλφων».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βορίδης φαίνεται πως … έκλεψε τη δόξα του Πρωθυπουργού ανακοινώνοντας ότι το μνημόνιο τελειώνει ενάμιση χρόνο νωρίτερα απ’ ότι ήταν να τελειώσει. «Τα μνημόνια θα φύγουν όπως έφυγαν και οι βάσεις…» παρατήρησε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο στο λαό μπορεί να πάει». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:48