search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:19
MENU CLOSE

Στα «κάγκελα» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο

09.10.2014 07:50
Στα «κάγκελα» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο - Media

Αργά χτες το βράδυ και από την ασφάλεια των γραφείων τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αντιστρέφουν πλήρως την εικόνα μιας «ενωμένης σαν γροθιά» Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έσπευσε να δώσει το απόγευμα η Χαριλάου Τρικούπη για τη χτεσινή συνεδρίαση.

 
Αργά χτες το βράδυ και από την ασφάλεια των γραφείων τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να αντιστρέφουν πλήρως την εικόνα μιας «ενωμένης σαν γροθιά» Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έσπευσε να δώσει το απόγευμα η Χαριλάου Τρικούπη για τη χτεσινή συνεδρίαση.
 
Η ήπια, χειμαρρώδης και κατευναστική αρχική ομιλία Βενιζέλου, που επεφύλασσε και θερμές ευχαριστίες για την ανθεκτικότητα και την πολιτική διορατικότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζει να σταμάτησε τα κύματα οργής βουλευτών κατά της πορείας του κόμματος.
 
Να σημειώσουμε ότι η συνεδρίαση έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που πίστευε ότι θα έκανε «υγιεινό περίπατο», ειδικά μετά την «γλυκιά» ομιλία του.
 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, παρότι ο Βενιζέλος τόσο στην πρωτομιλία του όσο και στην προχτεσινή συνάντηση όλων των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είχε σπεύσει  να του δώσει δίκιο για την πρόταση να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα η Προεδρική εκλογή, σημειώνοντας πως οι σκληρές  διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν το επιτρέπουν, άσκησε δριμεία κριτική για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, την παντελή έλλειψη δημοκρατίας και διαβούλευσης. Ο Βενιζέλος, ο οποίος είδε τον Χρυσοχοίδη προχτές να συμφωνεί με την ιδέα της ψήφου εμπιστοσύνης, θεωρούσε ότι η 20μερη αντιπαράθεσή τους γύρω από την Προεδρική εκλογή έκλεινε μετά και αυτή την τοποθέτηση. Αντίθετα ο υπουργός Υποδομών κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους κριτικής, με έντονη ιδεολογική χροιά, υπαινισσόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διολισθήσει στην στήριξη της πλουτοκρατίας στον τόπο, εγκαταλείποντας τις αρχές του!!!!
 
Στο γαϊτανάκι της έντασης ενεπλάκη και ο Θάνος Μωραίτης που κόντραρε την Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας ότι δεν μπορεί σε ένα κόμμα, να υπάρχει μια μονολιθική άποψη, ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου είπε με νόημα ότι δεν προχωράνε οι έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ παρά το γεγονός ότι ενεπλάκη και το όνομα του Βενιζέλου. Ο Μιχάλης Κασσής σε άλλη διάθεση ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η κατάσταση, όπως άρχισε να «ξεκαθαρίζει» ώρες μετά τη συνεδρίαση προκάλεσε την παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η «αλληλοσφαγή», ενώ και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρατήρησε ότι αυτή είναι εικόνα ΔΗΜΑΡ και μπορεί να τους πάρει το… Ποτάμι.
 
Μπροστά στη χαοτική κατάσταση ο Βενιζέλος που επιχείρησε εσχάτως να ξεπεράσει αρνητική κριτική και εντάσεις, σε μια προσπάθεια επανασυσπείρωσης, δεν κράτησε για πολύ την ηρεμία του. Οργισμένος απάντησε έντονα, θυμήθηκε τις επιθέσεις που έχει δεχτεί, λέγοντας πως ούτε η Χρυσή Αυγή δεν του έχει επιτεθεί τόσο, όσο μέσα στο κόμμα του, αναφέρθηκε σε «τσογλάνια της Σύμης» που τον διέσυραν, για τους κλακαδόρους του Ζαππείου, αλλά και όσους διέδιδαν  το 2007 ότι το έλεγαν Τούρκογλου.
 
Το ξέσπασμα είχε προσωπικό, συναισθηματικό τόνο και αναφερόταν στις προσπάθειες που καταβάλλει για τη χώρα ενώ δέχεται ύβρεις και λοιδορίες, αλλά δεν απάντησε στην επί της ουσίας κριτική για το έλλειμμα διαβούλευσης και εσωκομματικής δημοκρατίας και για τις προσωποπαγείς αποφάσεις. Το διχαστικό κλίμα έκανε πολλούς βουλευτές να φύγουν δυσαρεστημένοι, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους, ενώ «άρχισαν να μιλάνε» αργότερα.
 
Το θέμα είναι ότι η Βουλή συζητά πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, δώρο του Σαμαρά προς τον Βενιζέλο σε μια προσπάθεια να συσπειρωθεί το ΠΑΣΟΚ και να πάρει ανάσα. Είναι όμως προφανές ότι η κατάσταση είναι οριακή στο ΠΑΣΟΚ και η πορεία προς το συνέδριο για τη Δημοκρατική Παράταξη και το σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη είναι μαύρη και άραχνη…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33