search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Ο «Έλλην Βρυκόλαξ» επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

09.10.2014 11:52
oldphotoso-ellin-vrykolakas-31412855495.jpg

Η παράσταση «Ο Έλλην Βρυκόλαξ»,  μετά από μία επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013, κλείνει τον κύκλο της στην Αθήνα επιστρέφοντας στον τόπο που ξεκίνησε.

Η παράσταση «Ο Έλλην Βρυκόλαξ»,  μετά από μία επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη και με ενδιάμεσους σταθμούς το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, τη Σαντορίνη και τη Σίφνο, κλείνει τον κύκλο της στην Αθήνα επιστρέφοντας στον τόπο που ξεκίνησε.Μέσα από ένα ταξίδι έρευνας στη μεσαιωνική και νεότερη ελληνική γραμματεία, επιχειρεί ο δημιουργός της παράστασης, να μας φέρει σε επαφή με αυτά τα μυστηριώδη όντα, όπως τα συναντά κανείς στο έργο ξένων περιηγητών, λαογράφων, ποιητών αλλά και στις μαρτυρίες απλών καθημερινών ανθρώπων μέσα από τοπικές εφημερίδες ή αστικούς μύθους. Τρεις  ηθοποιοί με κύριο όργανό τους την μουσικότητα του λόγου αλλά και το σώμα τους δίνουν θεατρική υπόσταση σε κείμενα κατεξοχήν αφηγηματικά.

 Σκηνοθεσία – Διασκευή Κειμένων- Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Ντέλλας. Παίζουν: Μαρία Μπαγανά, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Έλενα Γεωργίου. Πρωτότυπη μουσική – Επεξεργασία Ήχου: Παναγιώτης Γεωργοκώστας. Σκηνογραφική επιμέλεια: Ανδρέας Σκούρτης. Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ντιάνα Νοτάρογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33