11/12/2018 01:27:07

Νέα θεωρία: Τι προκάλεσε τον θάνατο του Μότσαρτ

Νέα θεωρία: Τι προκάλεσε τον θάνατο του Μότσαρτ - Media

Μια νέα θεωρία για την αιτία θανάτου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, υποστηρίζουν δύο ερευνητές: ο Γουίλιαμ Γκραντ και ο Γουίλιαμ Ντόσον.
 
Ο Γκραντ, συνταξιούχος ατμοσφαιρικός φυσικός της NASA που είχε ερευνήσει διεξοδικά τη βιταμίνη D, εξηγεί:
 
«Εάν ο Μότσαρτ γνώριζε για τη βιταμίνη D και είχε πρόσβαση σε συμπληρώματα, θα μπορούσε να είχε σωθεί. Σχεδόν κάθε ασθένεια συνδέεται με κάποιο τρόπο με την έλλειψη βιταμίνης D στις μέρες μας. Νομίζω ότι οι σύγχρονοι μουσικοί αγνοούν το γεγονός ότι από την παραμονή σε κλειστούς χώρους, δεν παίρνουν την επαρκή ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζονται».
 
Επιπλέον ο Ντόσον, συνταξιούχος γιατρός και πρόεδρος του Οργανισμού Ιατρικής, συμπληρώνει: «Δεν ήξεραν για τις βιταμίνες. Δεν ήξεραν για τα βακτήρια. Δεν ήξεραν για την αρτηριακή πίεση. Οι γιατροί του Μότσαρτ ήταν οι καλύτεροι της χώρας, αλλά δεν είχαν τη γνώση ή την τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του».
 
Ο Ντόσον μελέτησε 81 αναφορές στη βιβλιογραφία και κατέληξε στη δική του θεωρία για το πιθανό τέλος του γνωστού συνθέτη: «Η αφαίμαξη του Μότσαρτ ήταν μία από τις πολλές θεραπείες για τη νόσο του. Είναι πιθανό να πέθανε από οξεία απώλεια αίματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.