search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Νέα θεωρία: Τι προκάλεσε τον θάνατο του Μότσαρτ

10.10.2014 12:07
Νέα θεωρία: Τι προκάλεσε τον θάνατο του Μότσαρτ - Media

Μια νέα θεωρία για την αιτία θανάτου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, υποστηρίζουν δύο ερευνητές: ο Γουίλιαμ Γκραντ και ο Γουίλιαμ Ντόσον.

Μια νέα θεωρία για την αιτία θανάτου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, υποστηρίζουν δύο ερευνητές: ο Γουίλιαμ Γκραντ και ο Γουίλιαμ Ντόσον.
 
Ο Γκραντ, συνταξιούχος ατμοσφαιρικός φυσικός της NASA που είχε ερευνήσει διεξοδικά τη βιταμίνη D, εξηγεί:
 
«Εάν ο Μότσαρτ γνώριζε για τη βιταμίνη D και είχε πρόσβαση σε συμπληρώματα, θα μπορούσε να είχε σωθεί. Σχεδόν κάθε ασθένεια συνδέεται με κάποιο τρόπο με την έλλειψη βιταμίνης D στις μέρες μας. Νομίζω ότι οι σύγχρονοι μουσικοί αγνοούν το γεγονός ότι από την παραμονή σε κλειστούς χώρους, δεν παίρνουν την επαρκή ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζονται».
 
Επιπλέον ο Ντόσον, συνταξιούχος γιατρός και πρόεδρος του Οργανισμού Ιατρικής, συμπληρώνει: «Δεν ήξεραν για τις βιταμίνες. Δεν ήξεραν για τα βακτήρια. Δεν ήξεραν για την αρτηριακή πίεση. Οι γιατροί του Μότσαρτ ήταν οι καλύτεροι της χώρας, αλλά δεν είχαν τη γνώση ή την τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του».
 
Ο Ντόσον μελέτησε 81 αναφορές στη βιβλιογραφία και κατέληξε στη δική του θεωρία για το πιθανό τέλος του γνωστού συνθέτη: «Η αφαίμαξη του Μότσαρτ ήταν μία από τις πολλές θεραπείες για τη νόσο του. Είναι πιθανό να πέθανε από οξεία απώλεια αίματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:49