24/02/2020 06:40:10

Είστε πιο ψηλοί απ’ όσο νομίζετε – 7 τρόποι για να κερδίσετε ύψος

Είστε πιο ψηλοί απ’ όσο νομίζετε – 7 τρόποι για να κερδίσετε ύψος - Media

Η μεγιστοποίηση του ύψους σε έναν ενήλικα, με διαμορφωμένο κορμί, είναι εφικτή, αρκεί να ξέρει τον τρόπο. Δεν θα γίνει γίγαντας, αλλά μπορεί να κερδίσει λίγους πόντους, με τις κατάλληλες ασκήσεις, που βασίζονται στις διατάσεις των μυών και στο τέντωμα της σπονδυλικής στήλης.
 
Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να διατηρήσουν το ύψος τους, όσο αρχίζουν και βαραίνουν τα χρόνια. Συμπερασματικά υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι είναι ψηλότεροι από όσο φαίνονται ή μετρούνται.
Δείτε κάποιες ασκήσεις με τις οποίες επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση του ύψους:
 
1- Κολύμβηση: Ένα τακτικό πρόγραμμα κολύμβησης, σε χαλαρό ρυθμό, αλλά για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, τεντώνει τους μύες των άκρων αλλά και τη σπονδυλική στήλη και βοηθάει στη σταθερότητα της μέσης.
 
2- Μονόζυγο: Η συστηματική άσκηση σε μονόζυγο με τις επαναλαμβανόμενες έλξεις, βοηθάει το σώμα να κρατήσει το ύψος του.
 
3- Δίπλωση: Η άσκηση αυτή, είτε από όρθια θέση, είτε στο έδαφος, τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και τους μύες των ποδιών. Η εκτέλεσή της είναι απλή. Αγγίξτε με τα δάχτυλα των χεριών εκείνα των ποδιών. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι τεντωμένα τα πόδια. Δεν είναι εύκολο. Θέλει επιμονή και χρόνο.
 
4- Το τέντωμα της κόμπρας: Η άσκηση αυτή προϋποθέτει ευθυγράμμιση του σώματος με το έδαφος (μπρούμυτα). Στη συνέχεια κρατώντας τα πόδια σταθερά, σηκώνουμε τον κορμό, με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ορθή γωνία σε σχέση με τα πόδια. Είναι επίπονη άσκηση.
 
5- Γέφυρα: Είναι το λεγόμενο τόξο. Τεντώνει τους μύες των άκρων και του κορμού.
 
6- Σχοινάκι: Βοηθάει πολύ την ελαστικότητα των μυών στα πόδια.
 
7- Άλματα: Από τη θέση τους βαθέως καθίσματος, πηδάμε ψηλά (επιτόπιο άλμα) με το σώμα όσο πιο ευθυγραμμισμένο γίνεται. Τεντώνουν τα πόδια και η σπονδυλική στήλη.
 
Οι ασκήσεις είναι απλές και πιθανότατα τις έχουν κάνει όλοι σε κάποια φάση της ζωής τους. Απαιτείται όμως επανάληψη με πρόγραμμα και επιμονή για να έρθει το σώματα στην καλύτερή του κατάσταση και από πλευράς ύψους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.