search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:42
MENU CLOSE

Κορέα: Γιγαντιαία προπαγανδιστικά μπαλόνια κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν από νοτιοκορεάτες (Photo & Video)

10.10.2014 16:16
Κορέα: Γιγαντιαία προπαγανδιστικά μπαλόνια κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν από νοτιοκορεάτες (Photo & Video) - Media

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας σημειώθηκε την Παρασκευή στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου.

 
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας σημειώθηκε την Παρασκευή στα σύνορα μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου.
 
Νωρίτερα, μια ομάδα περίπου 40 ακτιβιστών νοτιοκορεατών είχε απελευθερώσει 10 γιγαντιαία μπαλόνια με ήλιον προς την Βόρεια Κορέα. Τα μπαλόνια μετέφεραν 200.000 φυλλάδια κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, όπως μετέδωσε πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας.
 
Τα φυλλάδια καλούσαν για «ελευθερία και δημοκρατική ενοποίηση», καθώς και να δοθεί τέλος στη δυναστεία της οποίας σημερινός εκπρόσωπος είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν».
 
Οι ακτιβιστές, πολλοί από τους οποίους είναι βορειοκορεάτες αποστάτες, μέλη της συντηρητικής οργάνωσης «Μαχητές για μια ελεύθερη Βόρεια Κορέα», απελευθέρωσαν τα μπαλόνια παρά τις εκκλήσεις του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας να ακυρωθεί η ενέργεια.
 
Πάντως, η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για να σταματήσει την ομάδα, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο.

 
Το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας καταδίκασε την ενέργεια, αποκαλώντας τους ακτιβιστές «συρφετό» και «αποβράσματα», ενώ χαρακτήρισε την ενέργειά τους «ψυχολογικό πόλεμο» με σκοπό να πλήξει την «αξιοπρέπεια και το κοινωνικό σύστημα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας».
 
Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες μετά την ενέργεια των νοτιοκορεατών, στρατεύματα της Νότιας Κορέας εντόπισαν αρκετά βλήματα που είχαν πέσει κοντά σε ένα νοτιοκορεατικό χωριό και σε μια στρατιωτική μονάδα, προερχόμενα από τη Βόρεια Κορέα.
 
«Ο στρατός μας πρώτα εξέπεμψε προειδοποιητικό σήμα και μετά εκτόξευσε 40 βλήματα κατά συνοριακών φυλακίων της Βόρειας Κορέας», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.
 
Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές συχνά απελευθερώνουν μπαλόνια προς τη Βόρεια Κορέα, μεταφέροντας λογοτεχνικά βιβλία, ραδιόφωνα, DVDs, ακόμα και σοκολατόπιτες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:39