search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:28
MENU CLOSE

Έλα Αλαμουντίν στον τόπο σου…

13.10.2014 04:20
Έλα Αλαμουντίν  στον τόπο σου… - Media

Η υποτίμηση είναι ίσως η λέξη- κλειδί που μπορεί να περιγράψει την βασικότερη εγγραφή στο κοινωνικό ασυνείδητο αυτούς τους καιρούς.

Η υποτίμηση είναι ίσως η λέξη- κλειδί που μπορεί να περιγράψει την βασικότερη εγγραφή στο κοινωνικό ασυνείδητο αυτούς τους καιρούς. Δεν μιλάμε (χωρίς να την παραγνωρίζουμε) για την υποτίμηση των εμπράγματων αξιών, ούτε για την υποτίμηση της αξίας  (των αμοιβών) της εργασίας. Μιλάμε για την υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Αυτό για το οποίο μιλάμε το γνωρίζουν, το διαπίστωσαν όσοι βρήκαν το κουράγιο να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη Βουλή και να ακούσουν τους συνεταίρους στην κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλο να αυτοπαρουσιάζονται σαν οι μοναδικοί και αναντικατάστατοι πρωθυπουργοί οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν τη χώρα μακριά από το χάος.

Δε θα αμφισβητήσουμε το δικαίωμα των κυρίων Σαμαρά- Βενιζέλου να νιώθουν …θεοί και αναντικατάστατοι. Εκεί που έχουμε ένα πρόβλημα είναι όταν θεωρούν πως απευθύνονται σε ηλίθιους.

Γιατί μόνο ηλίθιοι μπορούν να πιστέψουν ότι:

Μπήκαμε στο μνημόνιο με 120% χρέος επί του ΑΕΠ και βγαίνουμε από τα μνημόνια τώρα που το χρέος είναι 170%

Μειώνεται η ανεργία, όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία έχουμε 51% ανεργία στους νέους, 33% στις γυναίκες και 27%  -ρεκόρ στην ΕΕ- γενική ανεργία

Κερδίζουμε την κούρσα της ανταγωνιστικότητας! Πράγματι, αν αντί για 400-600 ευρώ που κατάντησαν τις μηνιαίες αποδοχές όσων εργαζομένων έχουν εργασία και πληρώνονται, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τις κατεβάσουν λίγο ακόμη  η χώρα θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική. Αν μάλιστα εφαρμόσει και το δουλοκτητικό σύστημα οικονομίας, η χώρα θα γίνει ασυναγώνιστη.

Μόνο ηλίθιοι μπορούν να ακούσουν τις κομπορρημοσύνες των κυρίων της κυβέρνησης για δρόμο που οδηγεί σε διέξοδο, αν γνωρίζουν  ότι η μακροχρόνια ανεργία τρέχει με ρυθμούς «ανάπτυξης» 2,5% και έχει φτάσει στο 19,9%. Αυτό με πολύ απλά λόγια σημαίνει ότι εξ αιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης, το 20% των σημερινών ανέργων δεν πρόκειται να βρει ποτέ εργασία, ακόμη και απλήρωτη.

Μόνο ηλίθιοι, μπορούν να ακούν και να προβληματίζονται για το τι ακριβώς εννοούν όλοι αυτοί οι θλιβεροί τύποι που από το βήμα της Βουλής έθεσαν το θέμα της κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» για τη σωτηρία της πατρίδας. Είναι φως φανάρι πως μόνο για το τρυφερό τους πολιτικό σαρκίο ενδιαφέρονται που όταν θα γίνουν εκλογές θα ξεβραστεί στα πολιτικά αζήτητα..

Μόνο λοβοτομημένοι, τέλος, μπορούν να ξεχάσουν το ψωμί που λείπει από το σπίτι και να χορτάσουν με τα θεάματα που «ανεβάζει» ο ξεπεσμένος κυβερνητικός θίασος. Μία στην Αμφίπολη, μία στα Αντικύθηρα μια με τα μάρμαρα που θα μας τα φέρει πίσω η κυρία του Τζορτζ Κλούνει. Η κυρία Αμάλ Αλαμουντίν, για την οποία βάζουμε στοίχημα ότι τα δελτία των 8 θα αφιερώσουν εικοσάλεπτα και θα μας κάνει, χωρίς να έχει η ίδια την παραμικρή ευθύνη να αναφωνήσουμε!

Έλα  Αλαμουντίν στον τόπο σου… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15