17/10/2019 02:48:55

Χουντής: Διαπραγμάτευση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους χρέους

Χουντής: Η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει - Media

«Αν δεν γίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος της χώρας, Νίκος Χουντής. 

Προσθέτει: «Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο χρέους, αποπληρωμής, ύφεσης, λιτότητας, πράγμα που θα καταστήσει ατελέσφορη κάθε προσπάθεια απαλλαγής από αυτόν τον βραχνά» προσθέτει.

Σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος του χρέους, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Υπάρχουν κάποιες απόψεις, τεχνικές για την ακρίβεια, αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και τη ΔΕΘ είναι ότι εμείς πάμε να διαπραγματευθούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης και διεκδικώντας ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων για το διάστημα που θα χρειαστεί να μπει η χώρα σε φάση ανάπτυξης».

Υποστηρίζει ότι «η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αποπληρωμή μέρους του χρέους είναι πολιτική και θα γίνει με τα όργανα της ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.